Dodaj do ulubionych

Lotosowy poród

30.01.06, 16:22
leon.optimus.waw.pl/%7Elightpl/lotosowy.htm
Dziewczyny słyszałyście o tym?
Chciałybyście, żeby wasz poród i dni następne tak wyglądały?

Pzdr
Obserwuj wątek
    • llilly Re: Lotosowy poród 30.01.06, 16:24
      Ja p....... ale bzdury smile)))))))))))))))
      • snape82 Re: Lotosowy poród 30.01.06, 16:26
        Dla mnie straszne!! Nawiedzone jakieś i jeszcze określenie łożyska jako
        "bliźniaka", o żesz.... smile))
        • llilly Re: Lotosowy poród 30.01.06, 16:49
          Wiesz, odkąd przeczytałam że co 5-ty człowiek ma predyspozycje do rozwinięcia
          poważnej choroby psychicznej to już mnie takie kretynstwa nie dziwią...Po
          prostu unikam ciemnych ulic wieczorami smile))))))))) pozdrawiam.
          • iza_daw Re: Lotosowy poród 31.01.06, 23:02
            Ale bzdura!!!
    • patinka6 Re: Lotosowy poród 30.01.06, 16:24
      ja dziekuje....zmumifikowanych rzeczy naooglądałam sie wystarczajaco w
      egipcie....ale szcuneczek dla tych, ktorzy chca...
    • hossa76 Re: Lotosowy poród 30.01.06, 16:36
      Porażające.... mumia i ten "uduchowiono-nawiedzony" ton jak z koszmaru, boję
      się!!!
      • smolka23 Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:08
        Gdyby łożyska nie trzeba było odcinać to chyba 99,9% populacji nie robiłaby tego od zalania wieków, o ile mi wiadomo to zwierzęta nawet pozbywają się łożyska.Dla mnie lotosowy poród jest wymysłem ludzi znudzonych i zawiedzionych szarą rzeczywistością. Dla mnie to jak sekta: ciekawe ale nie dziękuję.
        • guderianka Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:20
          zwierzeta łożysko jedzą i przegryzają pępowinę ale ze względu na fakt że ich
          móde szybciej nadaje sie do samodzielnego życia niż ssak ludzki.
          dla mnie ten poród zadna rewelacja a tym bardziej nie rozumiem juz obelg pod
          adresem tych ludzi. oni zyja według swej wiary-są hinduistami-wyznają taki a
          nie inny system wartości i dopóki nikogo nie krzywdza mają do tego prawo. to że
          są inni nie znaczy że są gorsi
          • smolka23 Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:36
            czy w tej kulturze to standardowe zwyczaje? Bo ja pierwszy raz o tym słysze.
            • guderianka Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:38
              nie wiem smolka-interesuje sie buddyzmem ale nie na tyle by określać co jest
              standardem a co nie.Ja tez nie słyszałam o takich praktykach ale
              generalnie "oni" wierzą w jednośc ducha i ciała, ze wszelkie choroby zaczynaja
              sie w psychice, mandale to typowe dla nich-sama kiedys malowałam...Ale mówie -
              specem nie jestem- nie uwazam jednak za slusznie by rzucac kalumnie tylko
              dlatego że cos dla jest jest nowe,inne, egoztyczne
          • vasylkova Re: Lotosowy poród 01.02.06, 00:06
            "pracowałem z grupą osób nad
            energią serca i narodzinami boskiego dziecka w tym
            ośrodku mocy (by wypełnić słowa Jezusa: "Jeśli się
            nie odmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie
            do królestwa niebieskiego"). "

Hinduistami??
            To raczej jakas dziwna mieszanka roznych wierzen.
    • lolinka2 Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:42
      Średnio to naturalne jak dla mnie, a raczej łatwo o złapanie poważniejszej infekcji...
      Śzczerze mówiąc, rodzący pies czy kot, oddziela swoje małe od łożyska, odgryza im pępowinę, więc (zakładając ze u zwierząt jest to blisko natury) w pewnym momencie i człowiek powinien to zrobić- nie jest mi bliska opcja pt od razu i natychmiast, ale gdy przestanie tętnić.
      Rozkładające się łozysko jest obrzydliwe...
      • guderianka Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:47
        oczywiście że łożysko w stanie rozkładu jest obrzydliwe podobnie jak odgryzanie
        pępowiny-byłam świadkiem porodu suki mojej babci-widziałam poród od a do z -
        czyli do zeżarcia łożyska,przegryzienia pepowin i ..zeżarcia jednego martwego
        psiaka uncertain
        ale powtarzam-taka jest kultura i juz...w ameryce któes z plemion skacze na
        linie z przyczepiona liną do penisa i uderza glową w ziemie, papuasi w nowej
        gwinei preparowali i zmniejszali ludzkie głowy , indianie obu ameryk
        przywiązywali sie do pala za mięsnie na klatce piersiowej a w arabi saudyjskiej
        dziewczynkom ktre dostały pierwsza miesiaczke jeszcze do niedawna wycinano
        zewnetrzne organy płciowe...to wszystko tez jest obrzydliwe i ja tego nie
        popieram ale też nie potępiam skoro taka jest ich wiara tradycja kultura.
        więcej loozuwink
        • hossa76 Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:53
          Rozumiem tradycje z Afryki i innych dalekich stron. Ale tu jest Europa, i takie
          rzeczy są dla mnie nawiedzone i na pokaz, bo nie wynikają z naszej wiary,
          tradycji i obyczajów...
          • guderianka Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:55
            a jaka wiara jest w Europie?winkI jakie obyczaje?smile Wiesz...Europa to kawałek
            kontynentu i miesza sie na nim wiele kultur i religii.No chyba ze według ciebie
            jest tylko jedna wiara i jedna religia?wink
            • hossa76 Re: Lotosowy poród 31.01.06, 22:01
              Akurat z artykułu wynika, że nie są to osiadli tu przedstawiciele innej religii
              i kultury tylko nasi rodzimi ziomkowie... Więc ich jak to nazwałaś ich tradycja
              i kultura zapewne sięga setek lat wstecz... Po prostu chodzi mi o to, że są
              ludzie dla których pewne może "dziwne i nieludzkie" dla nas obyczaje są
              spóścizną po ich przodkach, a są też zwykli nawiedzeni napaleńcy
              praktykujący "od wczoraj".
              • guderianka Re: Lotosowy poród 31.01.06, 22:07
                a od kiedy wiara jest przekazywana genetycznie lub jest dziedziczona?smile
        • smolka23 Re: Lotosowy poród 31.01.06, 21:59
          i właśnie za to dziękuje Bogu, że mieszkam w Europie i mnie takie praktyki nie dotyczą.Ale gdyby się nad tym zastanowić, to opieka nad łożyskiem jest bardzo nie naturalnym zabiegiem. Ja ufam swojej podświadomości i naturalnym reakcjom, za niedłudo rodze i nie dopuszczam do siebie takiej myśli, że miałabym opiekować się łożyskiem.Raczej bałabym się, że w takim łożysku rozwinie się infekcja i zaszkodzi to mojemu maleństwu.
          • guderianka Re: Lotosowy poród 31.01.06, 22:01
            a ja gdybym miała takie łożysko hodowac to juz bym chyba nigdy nie tknęła
            karkówki,schabu, łopatki...zbyt duże podobienstwo
    • maialina1 co za bzdura! 31.01.06, 21:53
      Z jakiej racji ktoś ośmiela się identyfikować jakieś lożysko, jakiś po prostu
      kawalek ludzkich wnętrzności z CHRYSTUSEM, z Bogiem, ze świętością? Co za jakaś
      paranoja!
      A a' propos zboczeń, oglądalam jakiś czas temu w TV reportaż o kobietach które
      ZJADAJĄ SWOJE SUROWE lozysko. Totalny szok jak dla mnie! A one to tlumaczyly ze
      to jest to co może być najbardziej naturalnego "bo wszystkie ssaki zjadają
      swoje lożyska", i to im niby pomaga odzyskać szybko witalność po porodzie.
      indifferent
      • smolka23 do maialina1 31.01.06, 22:03
        Te baby poprostu nie zauważyły, że już dawno zeszliśmy z drzew.
        Przez czytanie tych głupot mój maluszek się zdenerwował i mnie łupie, widocznie nawet jemu się te zwyczaje nie podobają smile
        • mika9912 Re: do maialina1 31.01.06, 22:34
          zauważyliście że niektórzy zamieast iść do przodu to sie cofają. teraz dla
          niektórych ekstremalne porody do coś niezwykłego (jak ślób na samolocie) będą
          się mogli tym chwalić że ich poród nie był tak pospolity jak innych a x lat
          temu ludzie wiele by dali za opiekę fachową w szpitalu. swoją drogą to
          oglądałam niedawno program o takich porodach co prawda nikt nie zjadał łożyska
          itp ale kobiety rodziły na własne życzenie w wodzie z delfinami w lesie w środ
          sów a nawet jedna 40-letnia kobieta chciala zaryzykować i urodzić dziecko na
          skalistej plaży gdzie musiała się wspiąc na skały ze skórczami i wiedziała że
          jej ciąża jest zagrożona a żeby było śmieszniej to okazało się że jej dziecko
          jest obrocone nóżkami do dołu czy to nie jest lekkomyślne.
    • purple_haze Re: Lotosowy poród 31.01.06, 22:37
      takich ludzi powinno się izolować i sterylizować...
      • maialina1 pomyślcie o tym dziecku! 31.01.06, 22:40
        Ta biedna dziewczynka bedzie karmiona ich zdziwaczalymi pomyslami na życie już
        od najmlodszych lat. Indoktrynacja gorzej niż za komuchów! Nieszczęsne
        dziecko...
    • mika_p Re: Lotosowy poród 01.02.06, 00:01
      MOze jestem zbyt mało uduchowiona i zbyt oddalona od natury, ale zrobiło mi się
      niedobrze jak spojrzłąam na te zdjęcia z łozyskiem, a zaznaczam,z e w ciązy juz
      nie jestem i mdłosci nie miewam. Obrzydliwosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka