Dodaj do ulubionych

Kołatania serca

15.02.06, 19:19
Czy ktoraś z Was to "przerabiała". MIewam czasem takie kołatania serca- tzn
serce wali mi wtedy jakby chciało wyskoczyć. Pomagal mi na to propranolol
albo isoptin. Teraz w ciąży (25 tydzień) często mi się to dzieje. Lekarka
wyslala mnie do kardiologa. Oczywiści idę. Ale może którać z Was też tak
miała (ma)...Jak się skończyło??
Obserwuj wątek
    • beata761 Re: Kołatania serca 15.02.06, 19:31
      Ja równiez tak mam. Zaczęło się ok. 15 tc. obecnie jestem w 35 tc. Moja gin.
      zaleciła mi Izoptin i wysłała na konsultacje do kardiologa. Kardiolog zrobił
      usg serca i ekg i nic nie stwierdził oprócz podwyższonego ciśnienia i tętna.
      Wobec tego biorę 2 x dziennie Izoptin i Magne B-6. Po tej dawce leków kołatanie
      ustąpiło.
      Pozdr.
      • marzenkaw Re: Kołatania serca 15.02.06, 19:34
        Dzieki. CZyli to co u mnie. Isoptin, kardiolog i jeszcze aspargin ( to jest
        wlasnie cos z magnezem). Zobaczymy co kardiolog powie.
        • gosia4567 Re: Kołatania serca 15.02.06, 19:41
          mnie tez tak "szarpie" kolo serca ale poki co lekarz kazal mi narazie brac
          magne b6
          • drazetka_homeopatyczna Re: Kołatania serca 15.02.06, 21:53
            serducha są przeciążone więc nie ma się co dziwić...smile pracują bardzo
            ciężko.....ja tez tak miałam w okolicach 35 tygodnia..teraz ( jestem w 39)
            przeszło......a dzidki serducho jest ok....tez zażywałam aspargin czyli magnez
            w połączeniu z kwasem foliowym....
    • maniaaaa Re: Kołatania serca 15.02.06, 22:32
      ja tez tak miewam,jestem w 28 tyg, rozmawialam z lekarzem poki co kazal
      obserwowac, w jakich sytuacjach to mamiejsce, jak dlugo trwa, jak czesto i po
      tym zdecyduje co dalej.w takiej sytuacji udalo mi sie zmierzyc cisnienie i bylo
      ok tylko tetno nieco za wysokie. lykalam aspargin i przeszlo. w kazdym razie
      obecnie prowadze obserwacje.
      • mmalicka21 no ja też tak mam czasem 15.02.06, 22:51
        ale tak jak by mi stawało a potem wali smile niestety takie są uroki ciązy
        ja nic nie biorę
        tak mam tylko jak usypiam na codzien nic
        • asiek1975 Re: no ja też tak mam czasem 16.02.06, 00:12
          ja tez mam ten problem glownie jak staram sie zasnac w nocy....
          • superkiwak Re: no ja też tak mam czasem 16.02.06, 00:41
            mój lekarz kazał brać leki na uspokojenie, wypisał nawet receptę, ale jakoś
            przeszło. Najczęściej kołatanie zdarzało się rano, ok 10.00. CZęściej w domu i w
            samotności niż w pracy albo między ludźmi.
            • agnes783 Re: no ja też tak mam czasem 16.02.06, 08:48
              Ja mam to od początku ciązy niestety i podobnie, tylko rano ok.10:00 i też w
              domu.Ale tak sie zastanawiam czy to od ciąży...męczące strasznie to jest!!!
              Puls siega 120/min przy ciśnieniu 90/60
    • marzenkaw Re: Kołatania serca 16.02.06, 15:16
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi. A tak na marginesie u mnie puls WTEDY siega
      160! MOja tesciowa jest przerażona. A mnie to do konca nie dziwi, bo to nie
      pierwszy raz. JJednak niepokoje się, ze w pierwszej ciazy mi sie to tak czesto
      nie zdarzalo, a teraz owszem. Moze to wiek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka