ajla1 20.02.06, 12:49 Witam!!!! Drobne pytanko, czy któraś z Was ma może kolczyk w pępku, jeśli tak to czy należy go zdjąć na pewnym etapie ciąży (np. pod koniec, czy wcześniej), czy może nie jest to konieczne, tak się zastanawiam????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinaaa1 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 12:58 im wczesniej tym lepiej- ale to tylko moje zdanie, ja sciagnelam od razu jak sie dowiedzialam o ciazy a i tak mam paskudna blizne, bo wiadomo ze ten pret od kolczyka jest dosyc gruby a jak skora mi sie nacignela to ta blizna tez i jest taka jakby siwa....denerwuje mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
renatata Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 13:05 A ja jestem w 29 tc i nie mam zamiaru wyjmować kolczyka z pępka, to mi w niczym nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
k.wita Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 13:49 Ja mam 23 tc, i nosze kolczyk. slicznie wyglada na ciazowym brzuszku, albo odwrotnie ciazowy brzuszek slicznie wyglada z taka ozdoba. Nic mi sie nie dzieje, wiec narazie nosze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 13:56 Plecam wyszukiwarkę także: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35479161&a=35479161 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=kolczyk+w+p%EApku&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=585&poz=0&A_szukaj=tresc&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 14:01 Ja zdjęłam w 32 tc.Po porstu tak mi nagle wywaliło pępęk na wierzch( zrobił sie taki brzydki- wypukły) że kolczyk wyglądał tragicznie.i mies. po urodzeniu córeczki założyłam z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 15:26 Nie ma przeciwskazań żeby nosić kolczyk w ciąży,nie wiem tylko czy on tak fajnie wygląda na dużym brzuszku?Do porodu i tak będziesz musiała pozbyć się całej biżuterii. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 15:50 Ja też zdjęłam, bo pępek wyszedł mi cały na wierzch, chyba gdzieś w połowie ciąży. Niestety jak po porodzie próbowałam włożyc to dziurka już zarosła, miałam sobie przebić na nowo ale znów jestem w ciąży więc poczekam i zrobię to po porodzie. aga Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Kolczyk w pępku????? 25.02.06, 18:51 Hej ja mialam kolczyka zrobilam sobie go w sierpniu 2005 roku a dowiedzialam sie ze jestem w ciazy 12 pazdziernika no wiec kolczyka dlugo nie ponosilam bo tylko do 31 grudnia do sylwka dokladnie kolczykiem nacieszylam sie niecale 5 miesiacy ale zdrowie jest wazniejsze niz kolczyk ktory mozna zalozyc po porodzie teraz jestem w 27 tygodniu i napewno ladnie by ten kolczyk nie wygladal bo wywalilo mi pepek i pewnie by odstawal niezle i brzydko wygladal.Szczerze tez mam blizne ale jak przebije pepek poporodzie to juz jej nie bedzie widac wiec odrazu mowie wszystkim przyszlym mama lepiej wyciagnac kolczyk wcale to nie wyglada ladnie na takim brzuchu na plaskim najlepiej sie prezentuje > to wszystko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
po_ziom_ka Re: Kolczyk w pępku????? 26.02.06, 19:51 wyciąg go jak najwcześniej. jeśli tego nie zrobisz, dziura z kolczyka strasznie się rozciągnie i później zamiast mieć malutką bliznę będziesz miała wielką brzydką dziurę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś