Dodaj do ulubionych

Bóle stawów!!!!!!!

27.02.06, 22:16
Dziewczyny,
jestem w 19tc i strasznie bolą mnie stawy i kości, nie mogę przez to w ogóle
spać. Najprawdopodobniej to przez zatrzymanie wody w organizmie, przynajmniej
tak mowi moja ginekolog. Z tym, że te bóle ostatnio bardzo sie nasiliły, a
wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. Może znacie jakieś ciekawe środki zaradcze?
Wyczytałam jedynie, że w takich sytuacjach przyjmuje się apap, ale nie
chciałabym sie teraz faszerować.
pozdrawiam
niania
Obserwuj wątek
    • agrareoliga Re: Bóle stawów!!!!!!! 27.02.06, 22:34
      Też tak mam ,od połowy ciąży ,a teraz jestem dwa tygodnie przed terminem.
      Dodatkowo miałam nie do zniesienia bóle umiejscowione przy samym tyłku.Bolało
      mnie tak jak przed samym porodem.Nie brałam żadnych leków,a gin tłumaczyl to
      wiekiem.Ja brałam i biorę wapno ,i myślę ,że mi pomaga tzn tyłek o wiele ,wiele
      mniej boli ,a stawy z dnia na dzień bardziej spuchnięte .Taka tej ciąży uroda.
      • maniananiania Re: Bóle stawów!!!!!!! 27.02.06, 22:40
        uf dzieki za info, w ogole boje sie lykac cokolwiek, nawet nospe i magnez
        ograniczam, moja ginekolog nie chce abym przyjmowala jakiekolwiek witaminy
        poniewaz mam dobre wyniki, czyli wapno moge spokojnie?? przypomnialo mi sie
        tez, ze na takie bole gdzies zalecano picie mleka, moze to wlasnie przez wapn...
        najsmieszniejsze jest to ze ja nawet nie jestem spuchnieta tylko bole mam takie
        jak stara baba z reumatyzmem smile
        • agrareoliga Re: Bóle stawów!!!!!!! 27.02.06, 23:09
          Ja właśnie w tej ciąży nie toleruję mleka. Lekarz powiedział ,że to nie ma
          wpływu,ale jak nie piję mleka ,nie lubię jogurtów ,mało sera itd to skąd ten
          wapń ma się wziąć? Drogą dedukcji i intuicji doszłam do wniosku ,że będę
          przyjmować i pomaga. Możesz to skonsultować ze swoim lekarzem. Ja o wiele lepiej
          się czuję i nie miewam tak przeraźliwych nocnych bóli.
        • agrareoliga Re: Bóle stawów!!!!!!! 27.02.06, 23:15
          Jedną tabletkę preparatu wielowitaminowego powinno się przyjmować
          profilaktycznie i napewno nie zaszkodzi a pomoże.
          • e_le_n_a Re: Bóle stawów!!!!!!! 12.04.17, 22:26
            Apap Ci nie pomoże raczej,szkoda się faszerować. Mnie też bolą stawy i rwa kulszowa od początku prawie,w nocy tylko wiercę się z boku na bok i z każdej strony boli. Ból promienieje też do pośladków,mimo iż nie ważę dużo,to ucisk dziecka na nerw kulszowy robi swoje... Po porodzie przejdzie... smile
            • lidek0 Re: Bóle stawów!!!!!!! 14.04.17, 18:46
              Ale ona 11 lat temu urodziła - nie zauważyłaś? Musiałaś wyciągając tak stary wątek sad
    • stookrotka38 [...] 09.04.17, 21:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • lidek0 Re: Bóle stawów!!!!!!! 09.04.17, 21:36
        Kiepski SPAM, zgłaszam do skasowania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka