Dodaj do ulubionych

ZZO a skolioza

20.03.06, 10:33
Czy któraś z mam się orientuje czy skolioza jest przeciwskazaniem do zzo???
dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • aska_ou Re: ZZO a skolioza 20.03.06, 10:40
      Mam skrzywienie piersiowe prawostronne, lędzwiowe lewostronne ( nie jakies
      wybitne ale jest ) + lordozę lędzwiową kręgosłupa. Umawiałam się z lekarzem na
      zoo ale nie powiedzialam mu o moich wadach k. Jutro mam wizytę to się dowiem jak
      to się ma do zoo.
      Czytalam natomiast wypowiedz dziewczyny która miała trochę bardziej poważna wade
      k i list od ortopedy, w ktorym absolutnie nie zalecał porodu naturalnego - ból
      krzyzowy bylby nie do zniesienia + grozilo to jakimis krwiakami. Mieli wykonac
      cesarke.
      • sabiptysia Re: ZZO a skolioza 20.03.06, 13:19
        Dzieki za odpowiedz.... moja wada nie jest chyba az tak powazna.... juz raz
        rodzialam silami natury, ale bez znieczulenia, tym razem chce z zzo, pytam
        dlatego, ze gdzies na forum przeczytalam o tym wzmianke, ze skrzywienie
        kregoslupa moze byc przeszkoda...

~~Sabina, Eryczek (31.12.2004), Emilek (30.05.2006??)~~
        • efcia10 Re: ZZO a skolioza 20.03.06, 14:04
          ja tez mam skolioze dwułukową (w piersiowym po prawej stronie i lędźwiowym po
          lewej). Podczas porodu dostałam ZZO, ale niestety, znieczuliło mi tylko jedną
          stronę i myślę, że to chyba wina mojego skrzywieniasad
          • annaalex Re: ZZO a skolioza 20.03.06, 17:56
            Ja tez mam skolioze, mialam robione zzo i wszystko bylo dobrze. Znieczulilo
            obydwie strony bez problemu, ale lekarz klul mnie 6 razy zeby dobrze trafic.
            Ale jak juz zrobil to bylam w niebo wzieta!
            • sabiptysia Re: ZZO a skolioza 20.03.06, 18:08
              A czy takie uklucie boli bardziej niz normalne jak np. przy pobieraniu krwi czy
              szczepieniu??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka