nikusia221 27.03.06, 12:13 Czy kobiety z małymi brzuszkami których dzidziusie teoretycznie nie są duże rodzą łatwiej, czy nie ma znaczenia jak duże jest dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrint Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 12:49 Małe dziecko rodzi się łatwiej niz duze tylko wielkość brzucha nie ma znaczenia tzn. nie ma takiej zależności,że jak duży brzuch to duze dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 14:00 |Dokładnie wielkosc brzucha nie ma nic wspólnego z wielkoscia dziecka. JA rodziłam nat. 4kg córkę...cięzko... Odpowiedz Link Zgłoś
agular Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 14:08 ja mialam taki brzuch ze ludzie mysleli ze bede miala blizniaki a dziecko urodzilo sie 3870 i 53cm wiec norma ale mialam cc bo rozwarcie nie postepowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 15:30 Ważne jest, jaki masz rozstaw kości w środku - jak duży to i duże przejdzie (ja urodziłam bez problemów dziecko 4430 g), a jak jesteś wąska, to i z mniejszym możesz mieć problemy. Oczywiście rozstaw w środku nie jest uzależniony od szerokości kości miednicy - można mieć szeroką miednicę, a wąsko w środku. Leżałam po urodzeniu z dziewczyną, która urodziła córkę 4340 g, miała szersze biodra niż ja, a miała trudności i zrobili jej poród próżnociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 20:33 Hej mi lekarz powiedzial ostatnio ze moj syn wazy 1326 g a jestem,juz w 31tc wiec dzidius nie jest duzy i lekarz powiedzial ze bedzie mi latwiej urodzic jesli chodzi o ten stan ktory teraz jest ale niewiadomo jak maly jeszcze urosnie i ile przybieze na wadze Tym bardziej ze bardzo duzo jem nie moge sie oprzec ale najgorsze jest to ze jak sie przejem to odrazu musze leciec do wc i wymiotuje moze dfaltego maluszek nie przybiera tak duzo na wadze bo nie ma z czego jak mama to zwraca hehe ale jestem obrzydliwa przepraszam za te teksty pozdrawiam przyszle mamy :] Odpowiedz Link Zgłoś