Dodaj do ulubionych

duży a mały brzuszek

27.03.06, 12:13
Czy kobiety z małymi brzuszkami których dzidziusie teoretycznie nie są duże
rodzą łatwiej, czy nie ma znaczenia jak duże jest dziecko?
Obserwuj wątek
    • katrint Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 12:49
      Małe dziecko rodzi się łatwiej niz duze tylko wielkość brzucha nie ma znaczenia
      tzn. nie ma takiej zależności,że jak duży brzuch to duze dziecko
      • bwiolab Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 14:00
        |Dokładnie wielkosc brzucha nie ma nic wspólnego z wielkoscia dziecka. JA
        rodziłam nat. 4kg córkę...cięzko...
        • agular Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 14:08
          ja mialam taki brzuch ze ludzie mysleli ze bede miala blizniaki a dziecko
          urodzilo sie 3870 i 53cm wiec norma ale mialam cc bo rozwarcie nie
          postepowalo...
          • ikaes Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 15:30

Ważne jest, jaki masz rozstaw kości w środku - jak duży to i duże przejdzie (ja
            urodziłam bez problemów dziecko 4430 g), a jak jesteś wąska, to i z mniejszym
            możesz mieć problemy. Oczywiście rozstaw w środku nie jest uzależniony od
            szerokości kości miednicy - można mieć szeroką miednicę, a wąsko w środku.
            Leżałam po urodzeniu z dziewczyną, która urodziła córkę 4340 g, miała szersze
            biodra niż ja, a miała trudności i zrobili jej poród próżnociągiem.
            • avana21 Re: duży a mały brzuszek 27.03.06, 20:33
              Hej mi lekarz powiedzial ostatnio ze moj syn wazy 1326 g smile a jestem,juz w 31tc
              wiec dzidius nie jest duzy i lekarz powiedzial ze bedzie mi latwiej urodzic
              jesli chodzi o ten stan ktory teraz jest ale niewiadomo jak maly jeszcze
              urosnie i ile przybieze na wadzesmile
              Tym bardziej ze bardzo duzo jem nie moge sie oprzec ale najgorsze jest to ze
              jak sie przejem to odrazu musze leciec do wc i wymiotujesad moze dfaltego
              maluszek nie przybiera tak duzo na wadze bo nie ma z czego jak mama to zwracasmile
              hehe
              ale jestem obrzydliwa przepraszam za te teksty smile
              pozdrawiam przyszle mamy :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka