goldenkaa 06.04.06, 11:55 Zastanawia mnie od kiedy w Waszej ciązy zaczeły sie te dolegliwosci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smacznamagda Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 06.04.06, 11:57 Mi się jak na razie nie zaczęły. A jestem w 25 tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 06.04.06, 12:01 Zaczęły mi się jak byłam 2,5 mięiącu ciąży. Trwały do końca 3 miesiąca i zniknęły z dnia na dzień. Mdłości i wymioty miałam bez względu na porę dnia i rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 06.04.06, 12:05 u mnie zaczęły się od początku ciąży, jeszcze nie wiedziałam, że jestem. Mijały po jedzeniu, a po 3 miesiącu już był spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbx2 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 06.04.06, 13:01 Sporadyczne można powiedzieć od samego początku - było mi niedobrze głównie w nocy - budziłam się i musiałam pójść zwymiotować. Tragicznie było przez dwa tygodnie w drugim miesiącu - wymiotowałam po każdym posiłku niezaleznie od tego co i ile zjadłam. Dziś kończę 10 tydzień i nadal są - mdłosci przed i po każdym posiłku ale na szczęście wymioty tylko raz dziennie o różnych porach. W porzedniej ciaży b. mało wymiotowałam i głównie wieczorem za to mdłości miałam przez cała ciążę a jedyne lakarstwo to było jedzenie. Jadłam, jadłam i przez pierwsze 2,5 miesiąca przytyłam 10 kg. Sama juz nie wiem co lepsze )) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka1980 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 06.04.06, 13:19 zaczęły się w 7 tyg. - teraz skończyłam trzeci miesiąc i mdłości juz mijają jaka ulga Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 06.04.06, 23:00 u mnie pojawily sie w 8 tygodniu i trwaly do konca czwartego miesiaca. Codziennie po obudzeniu sie wymiotowalam a mdlosci mialam przez caly dzien juz nie wspomne ze nawet samochodem nie moglam jezdzic. Teraz juz jest spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 07.04.06, 08:07 Zaczeły sie w 6-tym tygodniu, Teraz 14 i nadal trwają. Bleeee. Od rana do wieczora. A najgorzej jak jadę samochodem. No ale wolę tak niż zapchanym pociągiem hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 07.04.06, 08:10 ja miałąm od samego początku w obu ciążach. Ok 14 - 15 tyg mijały. Aczkolwiek sporadycznie zdarza mi się zwymiotować - zwłaszcza rano - kiedy myję ząbki - wystrczy włożyć szczoteczkę do buzi i już lecę.... ale potem czuję się świetnie. ale zdarza się to najwyżej raz na 2 -3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 07.04.06, 08:40 u mnie od 6 tygodnia do teraz (13 tydzień)...... Przy czym w 12 tygodniu nasiliły się Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 07.04.06, 08:43 u mnie od 6 tc ale juz przechodzi - 14 tc Odpowiedz Link Zgłoś
hania098 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 11.04.06, 13:57 a jestem w 12 tygodniu, ale tylko bóle żołądka. tak na marginesie, czy już coś w tym tygodniu zgrubłyście, bo ja ani grama. nie wiem czy to bardzo źle? Odpowiedz Link Zgłoś
yvi Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 11.04.06, 14:10 nie wiem czy to źle z tym nie przytyciem w 12 tc. Ja np. jestem w 11 tc i przytyłam już 5 kg. I też zastanawiam się czy to w miarę dobrze, czy za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 11.04.06, 14:11 W I-szym trymestrze powinno się przytyć 1-2 kg. Brak przyrostu wagi tez jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadzie Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 11.04.06, 14:13 Jestem w 38 tc i przez całą ciąże ani razu nie wymiotowałam! Mam kilka kumpeli, które też wcale nie wymiotowały. Na szczęście nie wszystkie muszą przechodzić te straszne rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 11.04.06, 14:15 W pierwszej ciązy zaczęły sie w piątym miesiącu i po 3 tygodniach przeszły. W trzeciej zaczęły się 5 tygodniu i skończyły koło 23 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Od kiedy mdłosci i wymioty ? 11.04.06, 14:23 Mi mdlosci sie zaczely jakos w 3-4 tygodniu. Teraz mam 11 tydzien i wciaz trwaja. Ale nie dokuczaja mi jakos bardzo. Tylko jak jade samochodem (jak bylam mala, mialam chorobe lokomocyjna, i widze ze teraz postanowila powrocic). No i mam tylko mdlosci, jeszcze nie mialam 'przyjemnosci' wymiotowac. Odpowiedz Link Zgłoś