Dodaj do ulubionych

Objawy przy 2 ciązy

13.04.06, 11:28
Kobietki powiedzcie mi, czy objawy przy drugiej ciazy sa takie same jak przy
pierwszej??? Czy ktoras z Was miala zupelnie odmienne??
Obserwuj wątek
    • misspigy Re: Objawy przy 2 ciązy 13.04.06, 11:31
      ja np. miałam brązowe bardzo skąpe plamienie ... myślałam, że to okres... ale
      powiedziałam o tym przyjaciółce-a ona na to: jesteś na mur beton w ciąży i
      miałą rację! W pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego.

Potem standartowo: mdłości, wymioty, senność, ból miednicy itp...wielki biust -
      chyba raczej bardzo podobnie.
    • joolanta Re: Objawy przy 2 ciązy 13.04.06, 11:40
      zupełnie inne!
      • matuska Re: Objawy przy 2 ciązy 13.04.06, 13:10
        W pierwszej i drugiej takie same, czyli tylko brak miesiaczki i zadnych innych
        objawow ciazy
    • aborka Re: Objawy przy 2 ciązy 13.04.06, 13:19
      ja miałam dosc podobne - początek taki sam czyli coś na kształt grypy. telepało mną, lezałam pod dwiema kołdrami w szlafroku i polarze a termometr uparcie pokazywał 36.6. No a potem mdłości. Przy pierwszej ciązy mdliło mnie duzo bardziej - od rana do wieczora. Przy drugiej mdłosci mniejsze ale za to silny odruch wymiotny z innych powodów - np jak mi sie chciało siku lub co innego to równoczesnie "darło" mi przełyk i żołądek. Ale nie wymiotowałam, tylko tak mnie męczyło na sucho.
      Potem zgaga i sikanie co 15 minut jak w pierwszej ciązy.
      • kgbx2 Re: Objawy przy 2 ciązy 13.04.06, 13:23
        moje są znacznie bardziej nasilone niż za pierwszym razem- mój lekarz
        powiedział, żeby nie porównywać bo każda ciąża zazwyczaj jest inna.
        • jagoda_271 Re: Objawy przy 2 ciązy 13.04.06, 13:25
          w 1 miałam zawroty i szybko się męczyłam a w 2 (5 tc) jestem senna i mam odruchy
          wymiotne
          • tulismanore1 Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 10:40
            1-zgaga,krew z nosa i nic poza tym, teraz 2(5tc) ból podbrzusza od 6 dnia
            zapłodnienia, potwornie zimno, zgaga, nieprzyjemnie piersi,i taka wściekłość,
            że wszystko wokół siebie roznosze na strzępy!!! Poza tym również senność, ale
            też mnóstwo energii.
      • gogo2 Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 14:52
        aborka
        A jakiej płci masz dzieci?. Nie sądzę, żeby objawy miały jakiś z tym związek,
        ale pytam z ciekawości, bo przy pierwszej ciąży u mnie objawy raczej były
        niewielkie. A teraz były mdłości i to zimno, o którym piszesz, choć bez ciąży
        raczej jestem z tych gorącychsmile.
    • goche Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 12:58
      Poprzednio wszystkie objawy klasyczne a teraz zero objawów uncertain
    • mathiola Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 14:22
      Zupelnie inaczej przechodze druga ciaze!! Na poczatku mialam nadzieje, ze to
      moze dlatego, ze zamieszkala we mnie upragniona dziewczynka, stad ta roznica...
      Potem okazalo sie, ze to raczej dlatego, ze zamieszkalo we mnie dwoje, a nie
      jedno dziecko smile)
      • gogo2 Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 14:54
        Oj ja też zupełnie inaczej, ale szkrab jest jeden -płeć nie znana. Pierwszego
        mam synkasmileA jakiej płci są twoje bliźniaczki?
        • mathiola Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 21:29
          Mam chlopca i dziewczynke smile)
    • azzure1 Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 16:08
      Druga ciąża zupełnie inna, objawy o wiele bardziej nasilone (czyt. 100x
      gorsze!), już miałam nadzieję na upragnioną córunię, bo wszystko inaczej. Ale
      niestety nie, córeczka nadal w sferze marzeń... Tylko dzidziuś rozwija sie mniej
      więcej tak samo (chodzi o wagę i wzrost) jak wcześniej jego braciszek.
      • lemon_1 Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 23:52
        ja podobnie, czuję się 100 razy gorzej. I więcej przytyłam, non stop bóle
        brzucha, skurcze i bóle w pośladkach...
    • niezapominajka76 Re: Objawy przy 2 ciązy 11.05.06, 21:03
      przy pierwszej ciąży w terminie miesiączki myślałam, że jestem chora, uderzenia
      gorąca, zimne poty, a po małym spacerku serducho biło mi jakbym przeszła z 5 km,
      a przy drugiej żadnych obiawów, jedynie brak miesiączki, aż nie mogłam uwierzyć,
      że się udało, bo naprawdę wsłuchiwałam się w swój organizm
    • malgos70 Re: Objawy przy 2 ciązy 12.05.06, 13:23
      Przy drugiej ciąży - oznaki ciąży inne: zawroty głowy, zmęczenie, senność
      dopiero później mdłości i wymioty. W pierwszej mdłości i wymioty prawie od razu.
      Obecnie dolegliwości znacznie słabsze niż przy pierwszej ciąży, inny apetyt,
      mniej tyję a tym samym mam mniejszy brzuch. Zapowiada się jednak, że płeć ta
      sama co w pierwszej, czyli chłopak - a już miałam nadzieję na dziewczynkę wink

tickers.baby-gaga.com/p/dev288pr___.png
    • gogo2 Ciekawe czy te różne objawy mają związek z płcią?? 12.05.06, 15:17
      Choć nie sądzę. Jak myslicie?Widzę po wypowiedziach, że chyba jednak nie ma to
      związku. A mogło by, bo przydała by mi się córeczkasmileNo, ale jak będzie drugi
      synuś to się nie pogniewamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka