lacrossa 18.04.06, 12:01 Do dziewczyn, które miały załozony pessar - ile czasu po jego zdjęciu czekałyście na poród? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolka17 Re: Ile po pessarze? 18.04.06, 12:08 11 dni (w niedzielę 24 został wyjęty, a w piątek 6 zaczęła się akcja porodowa i urodził się synuś), chociaż lekarz mi prorokował, że odrazu po wyjęciu urodzę. Ale ja cały czas chodziłam, bo chciałam, żeby już szyciej urodzić, może to przyśpieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Ile po pessarze? 18.04.06, 12:20 to ciekawe, bo mi też prorokuje lekarka, ze się rozsypię od razu, pewnie dlatego ze jak w poprzedniej ciąży zdjęto mi szew to się okazało, ze już mam 3 cm rozwarcia na dzień dobry... ale i tak połaziłam 12 dni jeszcze... teraz powiedziała, ze mi nie pozwoli ganiać takiej zionącej... zobaczymy co będzie, pessar jeszcze do początku czerwca (o ile wytrzyma). Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka6 Re: Ile po pessarze? 19.04.06, 13:02 moj lekarz stwierdzil ze sciagany pesssar bede miala w szpitalu, bo moge w kazdej chwili ur, ale nie usmiecha mi sie wizja czekania kilku-kilkunastu dni na porod w szpitalu, zwłaszcza ze do szpitala mam 5 min samochodem.a jak wasi lekarze, tez sa za sciaganiem w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Ile po pessarze? 19.04.06, 15:11 Zdejmowanie w poradni podczas wizyty i jeśli tak jak w pierwszej ciązy po szwie będe miała skracanie i rozwieranie natychmiast to do domu na max 24 godz a potem o ile samo się nie zadzieje to indukcja... Odpowiedz Link Zgłoś
lacrossa Re: Ile po pessarze? 19.04.06, 16:00 Mi zdjęli dzisiaj, a termin mam na 11.05. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka6 Re: Ile po pessarze? 20.04.06, 10:57 A czy spotkałyscie sie moze z przypadkiem by rozpoczela sie akcja porodowa mimo zalozonego krazka pessar? Odpowiedz Link Zgłoś
eewcia Re: Ile po pessarze? 14.07.06, 14:22 Podciągam. W jakim czasie od wyjęcia pessara nastąił poród? Odpowiedz Link Zgłoś