djkoval 10.05.06, 08:14 witam, wczoraj wieczorem podskoczyła mi temperatura do 37,2. I teraz obudziałam się z taka samą. Jestem w 7 tygodniu. Wizyte u gina mam w piątek dopiero. Czy podwyższona temperatura może zagrozic maluchowi?? i co mam robić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bastet7 Re: co robić?? 10.05.06, 08:17 37,2 to raczej nie jest mocno podwyższona temperatura. Ja bym sie na Twoim miejscu nie martwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
djkoval Re: co robić?? 10.05.06, 08:47 mąż mówi tak samo....ale jednak boję sie... Odpowiedz Link Zgłoś
abm22 Re: co robić?? 10.05.06, 09:18 mozna brać paracetamol. A jak masz wątpliwości to zadzwoń do swojego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: co robić?? 10.05.06, 09:31 Na taką gorączkę (no, nazwijmy no ociupike podwyższona temeraturę) nie bierze się leków przeciwgorączkowych. Dopiero jak przekroczy 38 stopni to dopiero można. W ciązy zawsze jest trochę podwyższona temperatura - ja mam cały czas ok. 37- miu. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbx2 Re: co robić?? 10.05.06, 09:21 ja też myślę, że taka temperatura nie zaszkodzi - jeśli nie skoczy ci powyżej 38-38.5 to czekaj spokojnie do wizyty w piątek - chyba, że dojdą inne objawy. W poprzedniej ciaży ginka przy jakiejkolwiek gorączce kazała mni brać dolicoccil 100 (dolokokcyl - bo nie pamiętam dokładnie jak to się pisze) to kulki homeoatyczne przeciw grypowe. Brałam kilka razy i w ciazy i w czasie karmienia- na pewno nie zaszkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: co robić?? 10.05.06, 09:28 dziwne, bo wyższa temperatura pozwala na utrzymanie zarodka w macicy - ja chyba do 6 m-ca miałam ok. 37,2 stopnia, potem temperatura spadła, ale zawsze mam ok. 36,8 stopnia. Jestem w 37 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii w pierwszyszym trymestrze to jest naturalny objaw 10.05.06, 09:45 i sprzyja prawidłowemu zagnieżdżeniu się jajucha i rozwojowi zarodka ) gorzej byłoby, gdyby twoja temperatura była niższa niż normalna [sprzed ciąży] ty się nic nie martw, tylko się ciesz - jest ok ) Odpowiedz Link Zgłoś
luciii i nie łykaj żadnych tabletek, jak"radzą" poprzedni 10.05.06, 09:47 czki! źle zrobisz próbując zbijać naturalną ciążową tempkę Odpowiedz Link Zgłoś
sofi76 Wszystko w porządku:) 10.05.06, 09:49 "W pierwszych tygodniach ciąży zazwyczaj temperatura ciała wzrasta o ok. 0,5 stopnia. Jest to stan fizjologiczny i nie powinien wywoływać niepokoju. Utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała na poziomie ok. 37 C – 37,5C jest jednym z objawów wczesnej ciąży. Podwyższona temperatura jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą. Na skutek działania progesteronu podczas ciąży temperatura ciała najczęściej utrzymuje się na poziomie ok. 37C." Odpowiedz Link Zgłoś