Dodaj do ulubionych

papierosy a szanse na zdrowe dziecko

• korlewna Re: papierosy a szanse na zdrowe dziecko 05.06.06, 12:21
      Szanse na zdrowe dziecko masz mniejsze, niż kobiety niepalące... i watpliwości
      chyba nie ma nikt.
    • glinojeck1 a teraz szczerze 05.06.06, 14:04
      z córka , która ma dzisiaj 5 lat rzuciałam palenie w momencie gdy dowiedziałam
      sie o jej istnieniu , nie paliłam przez cała ciaze i karmienie. Gdy w szpitalu
      dowiedziałam sie ze mimo ze tak o siebie dbałam moja mała dostała 6 pkt w skali
      Agpar , ma infekcje wewnetrzna i hipoglikemie to sie przeraziłam . Mamy lezace
      ze mna na sali które w ciazy paliły i wcale sie z tym nie kryły zabierały
      dzieciaki po 3 dniach do domu zdrowe bez zółtaczki i zadnych powikłan , ja
      lezałam 2 tygodnie ... Moja tesciowa która cała ciaze z moim mezem paliła
      urodziła go w 32 tygodniu ciazy z niwydolnoscia płuc ,waga 1000 g . chorował
      całe dziecinstwo , w wieku 12 lat przeszedł gruzlice . W domu nie baczac na jego
      stan wszyscy palili. Moja mama nie paliła nigdy ale ojciec jak lokomtywa non
      stop , mieszkalismy w kawalerce. Ja urodziłam sie zdrowa choc miesiac przed
      terminem , siostra urodziła sie z zapaleniem płuc , 2 miesiace przed terminem i
      2 miesiace spedziła w szpitalu.... U mojej ciotki dziecko 3 tygodnie po porodzie
      zmarło chociaz ona nie paliła ale palił maz , prawdopodobnie zatrucie . Moja
      kolezanka nie paliła nigdy , córeczka zmarła w szpitalu chociaz urosdziła sie
      zdrowa i duza , poprostu rano sie juz nie obudziła. Ja za kilka dni rodze i pale
      , wstydze sie tego ale taka jest prawda . Lekarz twierdzi ze wszystko z
      dzieckiem jest ok , a ja nie spie po nocach zastawaniajac sie czy wszystko
      bedzie dobrze. I chociaz wypalam ok 5 papierosów dziennie to strasznie to
      prezywam. Chciałam zrucic palenie , kilkakrotnie próbowałam , nie udało sie i
      choc pale tylko na balkonie to wstyd mi ze jestem taka głupia.
      • maretina glinojeck... 05.06.06, 14:11
        litosci,
        nikt nie twierdzi, ze bez fajek rodza sie dzieci zawsze zdrowe. choroba sie
        zdarzaja mimo higienicznego trybu zycia.
        • korlewna Re: glinojeck... 05.06.06, 14:27
          dokładnie....
          a moja mama nie palila, ja urodzilam się zdrowa jak byk; szwagierka rzucila
          palenie jak dowiedziala sie o ciązy i ma zdrowiutką dzidzie....
          Ludzie kolorowi.... mozna palić i miec zdrrowe dzieci, można nie palić i miec
          chore, ale po cholere odejmowac dziecku choćby 1% szans na zdrowie???? Czy tak
          trudno dla wlasnego maluszka rzucic palenie??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka