Dodaj do ulubionych

Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka

08.06.06, 16:43
Wczoraj byłam na ostatnim badaniu przed porodem. W środę mam mieć cesarskie
cięcie. Wszystko przygotowane, pokupowane, poprane i poprasowane, a ja z
niecierpliwością czekałam na narodziny Bartusia. I oto niespodzianka. Na usg
wyszło, że to raczej nie będzie Bartuś. Chyba będzie dziewczyna. No ładny
numer smilesmile
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Bartusia ;) 08.06.06, 16:48
      haha ale numer. To widzę że córeczka będzie miała większość niebieskich
      rzeczy wink Nic nie szkodzi. Gorsze by było jakby Bartuś miał chodzić w różowych
      sukienkach haha. Powodzenia i dużo zdrówka Wam życzę kobietki.
      • ola984 Re: Bartusia ;) 08.06.06, 16:54
        U mnie ma byc kubuś też większość niebiesiutkich, byłyby jaja gdyby była natalka. A tak serio to na początku wszystko jedno co będzie ale potem jak wiemy już jaka płęć to mówimy już do niej lub do niego. Troche sie nastawiłam że to chłopczyk i tak mi się wydaje ale jak widać nigdy nic niewiadomo. To trzymajcie sie dziewuszki
    • dorianne.gray Haha, no nie mów? ;) 08.06.06, 16:55
      Ja już kilka razy podziwiałam siusiaka i jajka na USG, i co, to tak przed samym
      porodem może się zmienić?... Wchłania się?... wink

Mam prawie same "męskie" ubranka wink
    • cathy1976 Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 17:26
      nie wiem co sie dzieje z siusiakiem ale osobiscie asystowalam w historii, gdzie
      wszelkie usg pokazywaly chlopca a urodzila sie sliczna dziewczyneczka smile
    • czarocha Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 17:51
      ale na tych pierwszych USG było dokładnie widać te "męskie narządy"? bo tak mi
      się nie chce wierzyć, że nagle mogły zginąć... U mnie dwa razy widać było
      chłopca, ale nie pogniewałabym się gdyby okazał się dziewczynką, bo synka już
      mam smile
      • emma_sz Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 17:57
        Może akurat tak był ułożony, że nie było 100% pewności. No bo gdyby było widać
        wszystko wyraźnie raczej o pomyłce nie może być mowy - no chyba, że lekarz
        ślepy albo niedouczony tongue_out
    • edyta9936 Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 18:12
      Hej Liviak.........to pierwsze dzieciatko?W którym miesiącu usg pokazało
      chłopca..... ? Ale najważniejsze to żeby było zdrowiusieńkie.....mam nadzieję,
      że po porodzie opiszesz sytuację jak się zakończyło: chłopiec czy dziewczynka?
      Ja przyznam mam synka ....mieliśmy nadzieję że będzie do parki
      siostrzyczka.....usg 3 razy pokazało chłopca....mam zdjęcie z usg ogromnych
      jajeczek...tak, że nie nastawiam się na płeć żeńską (chociaż jak by mi nie
      podpisał gin. to zdjęcie syn...to bym nie wiedziałą, że to jajka widać???)
      Ważne żeby był synuś zdrowy...teraz też idę na ostatnie usg.
      • liviak Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 23:11
        Więc dziewczyny u mnie było tak. Usg w 24 tygodniu pokazalo chłopaka. Nie widać
        było jąderek ale siurka. Lekarz powiedział, że nie ma wątpliwości, że chłopak
        jak się patrzy. Mam nawet zdjęcia z usg. Teraz rzeczywiście jak patrzę to myślę
        że może to nie siurek był smilesmile Jakoś w 30-32 tygodniu miałam kolejne usg. Też
        chłopak. Chociaż ciężko było na 100% powiedzieć bo ułożenie było miednicowe. Ale
        ponoć na 99% chłopak. No i teraz w 38 tygodniu poszłam na kolejne usg. Robił je
        inny lekarz, ponoć superprofesjonalista. No i szukali z moim mężem tych jajeczek
        i nic. Kilka podejść i tylko wagina smilesmilesmile No i jak to mówi mój szwagier całkiem
        mi to konstrukcję rozwaliło. Że ubranka to nic, ale teraz nijak nie mogę się
        przyzwyczaić jak o moim maleństwie mówię. Do tej pory cały czas jak o chłopcu
        mówiłam a teraz sama nie wiem. Będzie niespodzianka. smilesmile Całe szczęście że
        wątpliwości okazały się już pred porodem, gdyż mój tato, który wietrzy jakieś
        spiski stwierdził, że na porodówkę zaopatrzy mnie w markera żebym małego
        zaznaczyła krzyżykiem na czole żeby nie podmienili. Czujecie jaką zrobiłby
        awanturę w szpitalu jakby się okazało, że miał być na 100% chłopak a ja z
        dziewczyną wracam smilesmilesmilesmile No ale powiem szczerze jedyne na czym mi zależy to
        żeby moje maleństwo było zdrowe. A czy zakończone będzie dziurką czy pisiorkiem
        nie ma to dla mnie znaczenia. To moje pierwsze dziecko i niezależnie od tego czy
        będzie Bartusiem czy Lenką, Hanią czy Mają nie mogę się po prostu doczekać aż je
        uściskam, ucałuję i przytulę do siebie.
        Livia
    • meg241 Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 18:43
      Ja własnie byłam na USG. Jutro koncze 18 tydzien i gin powiedział ze na 100%
      nie jest pewny bo to jeszcze dosc wczesnie ale dzidzius ma na pewno cos miedzy
      nogami. Gin podejrzewa ze to worek mosznowy. Jader ani pracia nie widac było.
      Maz sie ucieszył a ja ciut mniej bo synka juz mamy i liczyłam na dziewczynke. I
      tak sie własnie zastanawiam czy w gre moze wchodzic pomyłka?? Jesli tak co to
      moze byc to cos miedzy nogami??

Magda
      • dorianne.gray Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 19:01
        Wielka łechtaczka, pępowina... smile
        • meg241 Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 19:19
          Pepowina na pewno nie bo tez to zasugerowalismy i gin specjalnie patrzył gdzie
          pepowina jest i byla w zupełnie innym miejscu. Tez przeszła mi mysl o tej
          łechtaczce bo gdzies o tym czytałam niedawno ale czy to rzeczywiscie sie tak
          zdarza?? Pewnie marudze ale gdzies tam mam iskierke nadziei ze gin sie pomylił,
          choc osobiscie nie znam przypadku ze z chlopca wyszła dziewczynka. Odwrotnie
          znam kilka takich przypadków osobiscie.

Magda
      • melka_x Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 30.06.06, 15:00
        > Gin podejrzewa ze to worek mosznowy.
        > I tak sie własnie zastanawiam czy w gre moze wchodzic pomyłka?? Jesli tak co
        > to moze byc to cos miedzy nogami??

Czasem pod wpływem hormonów matki genitalia płodu są bardzo opuchnięte. Zdarza
        się, więc że spuchnięte wargi sromowe i/lub łechtaczka mogą wyglądać jak męskie
        genitalia.
    • pullpecja Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 19:25
      U mnie też ma być chłopczyk:o)

W 18tyg, było widać siurka i mosznę (ale nie dwa jąderka). W 24tyg się
      potwierdziło:o) 36tyg -siurek na 100%!!! Nawet mój mąż wykrzyknął dumny, że
      widzi dokładnie na ekranie jak fiutek synusiowi sterczy tongue_out(a zawsze miał problem
      z rozszyfrowaniem usg ;P;P;P;P).

Szczerze mówiąc też się oswoiłam z myślą, że będziemy mieć Danielka-Serdelka:o)
      Chyba by mnie zaskoczyła zmiana płci;P

Nieważne -byle by było zdrowe!!!

Uważam, że gorzej jest się nastawiać na dziewczynkę, bo wtedy rozczarowanie jest
      większe. Szczególnie jeśli się nakupuje różowych ubranek w motylki, kokardki,
      falbanki oraz we wzorki z brokacikiem... Ja tam w razie czego córce bojówki w
      moro założę i nie będzie obciachutongue_out
      • liviak Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 08.06.06, 23:17
        Ja też się ubrankami nie przejmuję. Chociaż powiem szczerze strasznie mi szkoda
        bo parę tygodni temu moja przyjaciółka przyjechała do Polski ze Stanów w
        odwiedziny i przywiozła całe reklamówki prześlicznych chłopięcych ubranek. Już
        sobie wyobrażałam jak mój Bartuś będzie szpanu zadawał w tych ślicznych
        spodenkach, koszulkach. bosko by wyglądał. No ale tak jak mówisz jak nawet
        dziewczynka będzie to nadal te śliczne dżinsiki może nosić. A koszulki - no cóż
        zotaną na pamiątkę po Bartusiu.
        Dziwnie się teraz tylko z tą myślą odnaleźć. Cały czas gadałam z Bartusiem, a tu
        Bartusia nie będzie a jego miejsce zajmie malutka dziewczynka. Fajnie, ale
        byłoby chyba prościej jakby wcześniej okazało się że to nie na 100% jest pewne.
        Za to na pewno spełnię się jako mamusia malutkiej dziewczynki. Będę plotła
        warkoczyki, kupowała słodkie sukieneczki i kapelutki. Jeśli będzie dziewczynka
        smilesmilesmile
        Livia
        • ania800 no to do porodu już nie mam pewnosci 30.06.06, 13:44
          u mni co prawda z dziewczynki zrobił się Mateusz pod koniec 8 miesiąca
          ja czułam że będzie chłopak i po każdym usg jak gin mówił żedziewczynka ja
          mówiłam swoje że chłopak
          teraz chciałabym drugiego chłopaczka i podobno jest chłopak chociaż przeczucia
          mam ine a po tym co przeczytałam pewności nie mamsad( w 17 tyg powiedzieli mi w
          szpitalu że chłopak w 23 też że chłopak lekarzpokazał siusiaczka reszty nie
          było widac mam płytę z nagraniem ale na niej nic nie widzę że o płci nie
          wspomne hehehe
          • kaoli27 Re: no to do porodu już nie mam pewnosci 30.06.06, 14:20
            u mnie ma być Kubuśsmile w 23 tygodniu lekarka powiedziała, ze na 100 % chłopak bo jajunia duże, prącie też widać. na kolejnym usg w 33 tyg tak samo pewna, pokazywała nawet 2 razy mężowi,maleństwo akurat było doskonale ułożone
            przeczucia od początku miałam na chłopaczka, mówię do NIEGO ciągle

a co będzie to zobaczymy za niedługosmile
            • anrenata Re: no to do porodu już nie mam pewnosci 30.06.06, 14:39
              O,ja też czekam na Kubusia.W 13 tygodniu lekarz już zobaczył siusiaka,chociaż
              mówił,że to może być pępowina,potem na 3d w 27 tygodniu też widać było
              siusiaka,to samo w 34 tygodniu.Cały czas sobie z nim gadam i jakoś dziwnie
              byłoby gdybym nagle musiała szukać imienia dla dziewczynki,bo ubranek to jakoś
              za wiele jeszcze nie mam,tyle co na początek,a one raczej takie
              uniwersalne,trochę niebieskie,trochę białe żółte.
              • basiek13 Re: Jejku , jak z mojej Aluśki zrobi się chłopak 30.06.06, 15:00
                to padnę ze śmiechu. Cały pokój różówy, wszystko różowe. Za 3-4 tyg. rodzę.
    • czarocha Do liviak 30.06.06, 17:54
      Jak jeszcze zaglądasz na to forum to napisz kogo urodziłaś. Jednak Bartusia,
      czy naprawdę córkę??
      • czarocha Re: Do liviak 30.06.06, 18:01
        Już znalazłam, że jednak urodziłaś synka. Gratulacje!!!!
        • pchelcia82 Re: Do liviak 01.07.06, 04:47
          my czekamy na Kubusia :o)
    • makud Re: Miał być chłopiec, a chyba będzie dziewczynka 01.07.06, 15:36
      Głowa do góry!Twoja Córcia też będzie bosko wyglądała w tych ciuszkach i w
      niebieskich śpioszkach, a Bartuś będzie drugismile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka