Dodaj do ulubionych

Ile się goi nacinane krocze?

10.06.06, 18:58
W tej chwili jest to jeden z większych moich problemów.Boli straszniesad 3
szwy na zewnątrz a wewnątrz nawet mi nie powiedział lekarz.3980 trochę było
do wyciskania przez taką małą dziurkę jak od kluczasmile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • azzure1 Re: Ile się goi nacinane krocze? 10.06.06, 19:32
      Mnie też nie powiedziano, ile mam szwów (sama zresztą też nie pomyslałam, zeby
      się zapytać), tylko na wizycie usłyszałam, jak lekarz mówił do ordynatora, że
      "duże cięcie", sądząc po ilości nitek było ich kilkanaście. Goiło sie prawie 2
      tygodnie, jedno szycie ciągnie do dziś (po prawie 2 latach), czego oczywiście
      nie życzę wink Przemywanie Rivanolem i Tantum rosa przyspiesza goejnie, podobnie
      wietrzenie krocza - ja np. karmiłam dziecko na leżąco, bez majtek, a ponieważ
      był głodomorek, to nawietrzyłam się, że ho ho smile
      • nowakaga5 Re: Ile się goi nacinane krocze? 10.06.06, 19:44
        Jeśli masz jeszcze zewnętrzne szwy i bardzo Cię boli, to podejdź do położnej,
        bo może masz za mocno założone szwy.
        • kosmitka06 :( 10.06.06, 20:52
          Ja jestem już miesiąc po porodzie i nadal mnie krocze boli. Tzn. nie tak jak po
          samym porodzie ale boli. A że to moje pierwsze dziecko to myślałam, że to
          normalne sad 3 tyg. po porodzie pojechałam do lekarza który prowadził moją ciążę
          i zarazem odbierał poród. No i co się okazało...?
          Uczulenie na nici (czy jakoś tak), wdało mi sie juz silne zapalenie sad((
          Antybiotyki, masa leków, mycie tantum rosa (chociaz myłam po porodzie przez 4
          dni- słyszałam, że za czesto nie można tego stosowac) i okłady z rivanolu.
          Czy któraś z Was kobietki może miała podobnie?
          Pozdrawiam i zdrówka życze wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka