Dodaj do ulubionych

beta hcg 206,4?

16.06.06, 16:57
moje beta hcg wynosi 206,4 z wyliczeń wynika że jest to "tzw". 4,5 tydzień (od
daty ostatniej miesiaczki) ciąży czy taka wartość jest OK?
Obserwuj wątek
    • jamile jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 17:13
      <><><><><>
      Kuka
      i tu też
      • jagoodka8 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 17:26
        dziekuje!
        • luna333 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 18:20
          jeśli chcesz sama sprawdzić czy jest ok z dzieckiem i czy się rozwija to betę nalezy powtórzyć po 48godz od poprzedniej i sprawdzić czy dobrze przyrasta ale co ma być to będzie- idź do gina około 9 tc jeśli nic się nie dzieje tzn jeśli nie masz plamień i nic ciebie nie boli.
          • 76magda76 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 18:44
            czesc jagodka, oczywiscie nie zapomnij lykac kwasu foliowego
            • jagoodka8 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 18:51
              kwas foliowy to ja juz łykam od daaawnasmile, tak mi to weszło w krew jak mycie
              zębów....
              • 76magda76 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 18:58
                smile
                A tak w ogole, juz zapisalas sie gdzies do lekarza?, czy postanowilas poczekac?
                • jagoodka8 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 19:28
                  mężuś zapisuje mnie do medicoveru (on sam tam z firmy nalezy), kobitki sobie
                  bardzo chwalą, wszyscy lekarze ze stopniem doktora (jedna juz sobie wybralam z
                  opini w internece), bede miec tam tez endokrynologa. Problem jest taki ze moge
                  tam chodzic od 1 lipca... wiec bede jeszcze musiala sie wybrac wczesniej do
                  lekarza mojej mamy.. wszstko sie jakos naprostowuje smile
                  • 76magda76 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 19:32
                    a pojawily Ci sie jeszcze jakies plamienia?
                    A tak zeby nie odbiegac od tematu, ja robilam bete 1 raz aby potwierdzic ciaze
                    jak zaczelam 6-ty tydzien mialam 701, nie badalam przyrostu
                    • jagoodka8 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 19:35
                      nie nic... tylko te trzy dni przed terminem miesiaczki, ktorej nie byłosmile
                      • nowakaga5 Re: jak najbardziej OK:) n/t 16.06.06, 20:35
                        Wcale nie trzeba badać przyrostu!!! To nic nie daje!!! To jakiś mit krążący po
                        forum już od bardzo dawna. Ważne, aby w danym tyg. mieścić się z wynikiem bety
                        w odpowiednich normach. NIe wiem skąd ktoś wziął tę bzdurę o przyroście, która
                        ciągle krąży i dziewczyny się na tym łapią.
                        Jak już chcecie coś badać z krwii, żeby być pewnym, że dzidziuś będzie się
                        dobrze rozwijał, to polecam mierzenie progesteronu, zwłaszcza między 8 a 10
                        tyg, bo wtedy jego poziom najbardziej spada. I nie bierzcie Luteiny itp. na
                        wszelki wypadek. To kolejny mit!!! Luteinę bierze się dopiero, jak progesteron
                        jest w dolnej granicy. Po co poprawiać naturę, jak wszystko będzie dobrze???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka