paulina7383 04.07.06, 08:35 cześć pomóżcie czy branie nospy w 37tc może opóźnić termin porodu? Co stosować gdy brzuch często twardnieje i boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nati_28 Re: no-spa w 37tc 04.07.06, 08:57 Witaj. Ja biorę no-spę od 29 tc. Lwekarz na ostatniej wizycie kazał mi ją brać jeszcze przez jakieś 2, 3 tygodnie, a więc do końca 36 tc. Zapytałam czy jednak mogłabym brać do następnej wizyty, a więc połowy 37 tc i lekarz powiedział, że właściwie tak. Miałam zalecenie brać rano i wieczorem po 1 tabletce. Brałam jednak tylko 1 tabletkę, na noc lub prezd wyjściem z domu (tak na wszeli wypadek) a nie 2 bowiem dobrze się czułam. Obecnie zaczęłam 37 tc i niestety w nocy łapią mnie silne bóle krzyża i jedynie no-spa pozwala mi w nocy na dalszy sen. Aplikuję ją na wieczór, a następnie gdy budzi mnie ból krzyżą i podbrzusza biorę kolejną i potem już śpię do rana. Bardzo obawiam się porodu wcześniejszego. Moje dziecko jest ułożone pośladkowo i nie wyobrażam sobie nagle zacząć rodzić. W czwartek idę na wizytę i zobaczymy co lekarz dalej powie. Myślę, że no-spę można brać do końca 37 tc, bowiem poród w terminie to poród najwcześniej w 38 tc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś