Dodaj do ulubionych

Zgrubienie po nacięciu krocza?

13.07.06, 13:34
CZy Wasze blizny po nacięciu są zgrubiałe? Parę tygodni po porodzie mam
paskudny zgrubiały punkt w samym wejściu do pochwy - boję się, że może
przeszkadzać przy współżyciu...
Obserwuj wątek
    • kasik_w11 Re: Zgrubienie po nacięciu krocza? 13.07.06, 13:40
      Spokojnie. Ja jestem już po porodzie 1.5 roku i też mam zgrumienia. Miałam 35 szfów wewnetrznych i zewnętrznych razem i też mam zgrubienia. Niestety to zaniknie za jakieś 2 lata tak mi mówił lekarz. Zresztą szwy się goją do pół roku także jeżeli po 6 miesiącach jeszcze nie zejdzie to spytaj ginekologo przy kontroli po porodowej. Chyba że Ci ropieją to musisz iść wcześniej ale jeżeli nie to poczekaj zgrubienie to nic takiego
    • margonik Re: Zgrubienie po nacięciu krocza? 13.07.06, 13:47
      Może robi Ci sie bliznowiec? Czyli taki przerost na bliźnie.
      W razie czego zgłoś sie do lekarza.
      Ja miałam mały zabioeg chirurgiczny po którym coś takiego mi się zrobiło.
      Okropność. Niedawno byłam u dermatolog i powiedziała, że są na to metody -
      jakies maści a nawet miejscowe zastrzyki ze stertydów. Nie wiem, czy to dotyczy
      także takiego miejsca jak krocze. Prawdę mówiąc, po doświadczeniu z tą moją małą
      nieszczęsną blizną, bardziej boję sie kolejnego bliznowca niż samego porodu - i
      to niezależnie czy po SN, czy po CC. Nie chodzi nawet tylko o kwestię estetyki,
      ale ten mój bliznowiec mnie strasznie swędzi, mimo że już ponad rok minął od
      zabiegu.
    • m.k.25 To normalne. 13.07.06, 14:28
      Zgrubienie jest normalnym objawem bo to blizna, a blizny są wypukłe.Ja mam
      bliznę po ranie w które na dodatek wdało się zakażenie bo miałam naderwane
      krocze i mięśnie pochwy kiedy zostalam zgwalcona. Zgrubienie jest i bedzie, ale
      we współzyciu absolutnie nie przeszkadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka