kaska254 23.07.06, 17:44 czesc.moze mi cos doradzicie.jestem w 21tc i od piatku leci mi krew z nosa 3-4 razy dziennie,boli mnie glowa i robi mi sie slabo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skalunia79 Re: krew z nosa 23.07.06, 19:34 a jaką masz morfologię? a szczególnie chodzi mi opoziom płytek?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska254 Re: krew z nosa 23.07.06, 19:40 morfologia jest w porzadku poziom plytek 225 Odpowiedz Link Zgłoś
meli5 Re: krew z nosa 23.07.06, 20:38 Ja tak mam jak podnosi mi sie cisnienie,krew z nosa plus bol glowy Tearaz w ciazy mialam dwukrotnie ,cisnienie wowczas mialam 139 /80 ale gin powiedzial ze jest ok,ja mam zazwyczaj nizsze 120/60. Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: krew z nosa 23.07.06, 22:26 mi też tak leciała ale wszystko ustało Odpowiedz Link Zgłoś
wikied Re: krew z nosa 24.07.06, 09:24 Mi też leciała krew z nosa. Ginek kazał brać rutinoscorbin i się za bardzo nie przejmować bo u wielu kobiet takie krwawienia sie zdarzają. Ja pobrałam rutinoscorbin i mi przeszło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: krew z nosa 24.07.06, 09:46 a ja w 38 tc zaczęłam mieć codzienni krwotoki z nosa, b. silne, w końcu ostaecznie wezwałam pogotowie, bo nie dałam rady go zastopować. Wylądąwałam na patologii, z coraz to wyższym ciśnieniem każdego dnia. I w zeszły poniedziałek miałam cc. Zsszedł do mnie laryngolog i podawał do nosa jakieś leki obkurczające, a jakby nie przeszło to mówił, że trzeba naczynko przypalić, bo skoki ciśnienia je osłabiły i będzie po fakcie. Ale zaraz mnie pocięli (dokładnie tydzień temu) i ciśnienie spadło i krew też nie leci. Może warto zbadać ciśnienie, a jak ok to niech laryngolog to zrobi. Mi pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
manui Re: krew z nosa 25.07.06, 06:09 Ta dolegliwość jest związana nie tyle z podwyższonym ciśnieniem, co z podwyższonym poziomem progesteronu. Wielu kobietom leci krew z nosa mimo niskiego ciśnienia. Progesteron rozpulchnia błony śluzowe. Może też wystąpić krwawienie dziąseł podczas mycia zębów, gorszy słuch (rozpulchnione błony śluzowe w uszach). Jeżeli krwawienie nie jest bardzo obfite, można spokojnie włożyć jałowy gazik do nosa i przeczekać. Ale 3-4 razy dziennie to dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska254 Re: krew z nosa 26.07.06, 19:07 dzieki za wszystkie posty.zrobilam sobie badania i ta krew to z tej pogody i z przemeczenia mam duzo lezec i i nie wychodzic na dwor w upaly.dodatkowo mam anemie i musze brac tabletki.jeszcze raz wszystkim wam dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś