Dodaj do ulubionych

26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednicy.

22.08.06, 19:27
Jestem w 26tc, od jakiegos czasu prawie caly czas mam twardy brzuch i częste
bóle kości miednicy. Czy ktoś moze mi powiedziec co to moze znaczyc?
Obserwuj wątek
    • gwiazdka1232 Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 22.08.06, 20:22
      Ania! nie chce cie straszyc, ale jak najszybciej powinna sie zglosic
      dolekarza.ja z takimi objawami wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu. biore
      caly czas fenoterol i musze duzo polegiwac. twarda macica znaczy skurcze
      przepowiadajace, tzn przygotowuje sie do porodu. mam nadzieje ze bedzie
      wszystko ok, ale dla swietego spokoju idz jak najszybciej do lekarza, albo
      nawet na izbe przyjec. z tym nie ma zartow, zycze ci jak najlepiej, ale wiem
      tez co to moze oznaczac. a 26 tc to za wczesnie na porod .powodzenia. poki co
      wez nospe i lez, a jutro do lekarza!!
      • ania-dl Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 22.08.06, 20:24
        dzieki za opowiedz
        • geospiza Hmmm... 22.08.06, 23:37
          ..no to ja już sama nie wiem..
          Czytam wiele o ciąży i wszędzie pisza, że te skurcze przepowiadające są
          normalne, pojawiają się gdzieś tak od 25-27 t.c. - macica po prostu "ćwiczy"
          skurcze... Ale nie powinny one być za częste i trwać za długo... U mnie też
          takie twardnienie brzucha występuje - z 2-4 razy dziennie (na razie), krótko - z
          30 sekund może, ale nieprzyjemnie... I nie słyszałam, żeby należało się tego
          bać, bo im dalej w ciąży, tym będą te skurcze mocniejsze...
          Muszę zapytać ginekologa przy okazji...
          A jak u Ciebie dokładnie to wygląda ?

Co do bólów miednicy, to się nie przejmuj, mnie boli wszystko od dawna.. Krzyż,
          kości, teraz jeszcze podbrzusze w niektórych pozycjach, ścięgna, więzadła..
          Ech... I do tego rwa kulszowa ;P Pięknie, nie ma co tongue_out
      • gmart2 Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 23.08.06, 09:05
        Nie strasz dziewczyny.Jesli to jest tylko twardnienie brzucha, niebolesne, bez
        plamienia, to jest to normalne.Tak moze byc, nie wiecej niz 4 na godzine.Mozna
        pic Magnez.Lepiej zeby lekarz sprawdzl szyjke.Ja mam to od 20 t.c.Bylam u
        lekarza i w ogole machnal reka bo to fizjologia.Sa to skurcze Braxtona-Hicksa
        • anusia3331 Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 23.08.06, 10:12
          powinnaś iść do lekarza i nie zwlekać.. skurcze przepowiadające rzeczywiście
          mogą być ale lekarz mus określić czy w twoimn przypadku to ok czy trzeba brać
          leki. ja w pierwszej ciąży przeoczyłam ten moment i skończyło się 10 tygodniami
          w szpitalu plackiem bo nadpękł mi pęcherz płodowy. teraz jużwiem czym to grozi
          i od 3 tygodni leżę w domu biorę leki i się uspokoiło. więc radzę jednak
          skonsultować z lekarzem. powodzenia
          • gabi981 Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 23.08.06, 12:11
            Witajcie
            Ja w poprzedniej ciąży tez dokładnie w 26 tygodniu wyladowałam z bólami pleców
            i nadetym brzuchem na Karowej.Diagnoza, przedwczesny poród i najblizsze 24
            godz. miały wyjasnic czy da sie zatrzymac. Dostałam odrazu zastrzyki celeston
            na przyspieszenie rozwiniecia sie pęcherzyków płucnych u dziecka i fenoterol na
            zatrzymanie. Pierwsze dni nie mogłam nawet wstawac na siusiu, lezalam na
            porodówce.Poźniej na patologi ciąży i po 2 tyg. do domu na polegiwanie ale
            mialam jeszce założone pesarium. Donosiłam do końca i wszystko zakonczyło sie
            szczesliwie.
            Nie bagatelizuje tego, sio do lakarza!!!!
          • gmart2 Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 24.08.06, 09:30
            www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,237,1371
    • basiuniagp Re: 26tc twardnienie brzucha i bóle kości miednic 23.08.06, 13:23
      jestem w 29 tyg., od jakichś 4 tyg. też miewqam twardineie brzucha
      do tego mam obfitszy śluz
      ginka kazłą mi brać nospę forte 2 razy dziennie, do tego magnez
      a śluzu wiećej, bo za duzo chodzę i też mam ograniczyć,
      wiecej odpoczywać, mniej sie ruszac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka