iskierka103 02.09.06, 16:21 Jestem w 33 tygodniu ciązy od paru dni mam bóle krzyzowe wczoraj byłam u lekarza kazał mi brać nospe 2 razy dziennie przez 10 dni.I dużo odpoczywać.Zastanawiam sie czy aby ta nospa napewno pomoże? Co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueblejka Re: Bóle krzyżowe 02.09.06, 16:26 na bole raczej nie bardzo, choc moze ulzy choc troche, no-spe dostalas prawdopodobnie po to by zapobiegac zmianom, ktore czasem zwiastuja takie bole - a jest to wczesniejsze przygotowywanie sie do porodu, skracanie szyjki, wzmocnienie skurczow przepowiadajacych - nie chce by cie to wystraszylo, bo wcale nie musi to oznaczac tych zmian, ale lepiej dmuchac na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka103 Re: Bóle krzyżowe 02.09.06, 16:35 No tak a własnie szyjka jest podobno miekka i przyogtowana do porodu i zwiazku z tym dostałam też luteine.Ja nie chce wcześniej urodzić.......... Odpowiedz Link Zgłoś
blueblejka Re: Bóle krzyżowe 02.09.06, 16:56 wiec lez kochana - lez i sciskaj nogi jestem w drugiej ciazy - z taka sama sytuacja - teraz biore do 6 no-sp forte dziennie i 3 magnezy, tydzien temu mialam rozwarcie na palec i szyjke 1cm, tak ze lekarz smial sie, ze juz tylko czekac na skurcze, teraz jestem w 36tc, w pierwszej ciazy problemy zaczely sie w 28tc i donosilam do 38 jest wiele postow na tym forum od dziewczyn w podobnej sytuacji, ktore potem przenosily ponad termin trzymam kciuki i za was Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka103 Re: Bóle krzyżowe 02.09.06, 17:25 Dzieki serdeczne zarade trzymajcie sie również ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
patylda Re: Bóle krzyżowe 02.09.06, 23:26 Myślę, że Ci nie pomoże, bo Twoje bóle są pewnie związane z wygięciem kręgosłupa spowodowanym ciążą. Dużo odpoczywaj - to dobra rada. Odpowiedz Link Zgłoś