martol79 10.09.06, 18:04 dziewczyny chodzicie do jednego gina czy do dwóch , i jesli tak to z jakiego powodu? czy po to żeby poznać opinię o ciązy od drugiego lekarza, czy nie macie zaufania do państwowego? a może co innego jeszcze wami kieruje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patoo Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 18:19 Ja chodzilam do dwoch. Jeden bo lepiej prowadzi ciaze , a drugi bo byl przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 18:51 patoo napisała: > Ja chodzilam do dwoch. Jeden bo lepiej prowadzi ciaze , a drugi bo byl > przystojny wow! no no no, nie sadzilam, ze kiedys na CiP-ie koras do zboczenia sie przyzna. fjufju! Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 18:57 Ups..czy slowo ''lody'' to tez przejaw zboczenia???<:F> Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:03 patoo napisała: > Ups..czy slowo ''lody'' to tez przejaw zboczenia???<:F> zalezy czy galkowe czy krecone Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:06 maretina napisała: > patoo napisała: > > > Ups..czy slowo ''lody'' to tez przejaw zboczenia???<:F> > zalezy czy galkowe czy krecone Jak mozesz takie pytania zadawac?? Wstydz sie, wstydz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:07 statystyczna ciezarowka chodzi do lekarzy dwoch! jesli myla sie w diagnozach, idzie do trzeciego... Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:08 dla upewnienia czasem zasiega rady czwartego Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:11 patoo napisała: > dla upewnienia czasem zasiega rady czwartego statystyczna ciezarowka ma milion powodow do cc Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:13 i martwi sie, ze lekarz zalecajac jej lykanie zelaza moze zaszkodzic dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: ile lekarzy ? 10.09.06, 19:15 cholera musze przestac pisac - dzisiaj na bank popelnilam ze 100 postow jeszcze ktos mi to wyciagnie i co sie okaze??? na przyklad za rok??? ze forumuje, zamiast pracowac (kto to bedzie pamietac, ze dzisiaj jest niedziela) - albo, ze forumuje a moja dzidzi placze! (co prawda jeszcze sie nie narodzila, ale kto to wszystko spamieta, nie???) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina antyka:) 10.09.06, 19:17 nie ma co strszyc zelazem, ale prawda jest, ze ndmiar mnoze uszkodzic plodowi watrobe i serducho. pisze powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: antyka:) 10.09.06, 19:18 nadmiar tak, ale jak lekarz Ci przepisuje, to chyba wie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: antyka:) 11.09.06, 10:26 antyka napisała: > nadmiar tak, ale jak lekarz Ci przepisuje, to chyba wie, nie? > moj ginekolog przepisal mi standardowo, bo wyszla anemia. na szczescie amma w domu interniste, ktory stwierdzil, ze anemia jest z innego powodu, bo krwinka jest duza. oznaczylam zelazo, bylo w gornej granicy normy, natomiast mialam niedobory witamin z grupy B. zatem o przedobrzenie wcale nie jest trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia27 Do czterech chodzę ;-) 12.09.06, 08:59 Cierpię na nadmiar pieniędzy i czasu, więc chodzę do 4 ginekologów. Wybrałam losowo cztery miasta w Polsce, lekarzy z różnymi stopniami naukowymi i w różnym wieku. I tak jeżdżę od lekarza do lekarza, żeby mieć więcej pewności... Przy następnej ciąży będę ją prowadzić również u kilku lekarzy, w tym jeden będzie z pewnością obcokrajowcem, bo tak przy okazji poduczę się języka... Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 12:30 chodze do dwóch. Prywatnie do faceta któremu ufam i który odbierał bedzie moj poród. I na NFZ do gina który sie mna nie bardzo interesuje, ale mam darmowe skierowania na badania i co najwazniejsze ....gosciu ma lekką rekę do zwolnien L4. Jest zdanai ze ciężarna powinna zadbac o relaks i odpoczynek a nie biegac do roboty. Podoba mi sie jego tok myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 12:39 fala9 napisała: > chodze do dwóch. Prywatnie do faceta któremu ufam i który odbierał bedzie moj > poród. I na NFZ do gina który sie mna nie bardzo interesuje, ale mam darmowe > skierowania na badania i co najwazniejsze ....gosciu ma lekką rekę do zwolnien > L4. Jest zdanai ze ciężarna powinna zadbac o relaks i odpoczynek a nie biegac > do roboty. Podoba mi sie jego tok myślenia. Brawo!!! Dzięki za radę. Następnym razem też będę szukać ginekologa, który ma lekką rękę do wystawiania lewych zwolnień! Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 14:44 dlaczego lewych? w 6 miesiacu było mi juz strasznie ciezko i coraz gorzej sie czułam wiec poszłam na zwolnienie. Nalezy mi sie chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 15:00 fala9 napisała: > dlaczego lewych? w 6 miesiacu było mi juz strasznie ciezko i coraz gorzej sie > czułam wiec poszłam na zwolnienie. Nalezy mi sie chyba? A jakie miałaś wpisane rozpoznanie na zwolnieniu? "Ciąża"? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 15:05 powiem szczerze - nie wiem. Nie znam sie na tym jaki numer dolegliwosci co oznacza. Ale ciesze sie ze mam takiego lekarza. Niektorzy sa tacy ze nawet przy zagrozeniu przedwczesnym porodem nie wypiszą L4 bo boja sie nie wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 19:25 fala9 napisała: > powiem szczerze - nie wiem. Nie znam sie na tym jaki numer dolegliwosci co > oznacza. Ale ciesze sie ze mam takiego lekarza. Niektorzy sa tacy ze nawet przy zagrozeniu przedwczesnym porodem nie wypiszą L4 bo boja sie nie wiadomo czego. To znaczy, że uważasz, iż łamanie prawa "na wszelki wypadek" jest w porządku? (pomijam lekarzy niewypisujących zwolnień w uzasadnionych przypadkach, skoncentrujmy się na tych, co wypisują jak chcą). Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 08:24 "na wszelki wypadek" jestem chemikiem i pracuję w cuchnacym laboratorium 8 godzin na nogach. Uwazam ze mam prawo oszczedzic sobie tych rewelacji i odpoczac w pewnym juz momencie ciązy w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 13:41 fala9 napisała: > "na wszelki wypadek" jestem chemikiem i pracuję w cuchnacym laboratorium 8 > godzin na nogach. Uwazam ze mam prawo oszczedzic sobie tych rewelacji i > odpoczac w pewnym juz momencie ciązy w domu. Fala, ale to warto było wcześniej napisać, że masz pracę w toksycznych warunkach - i masz prawo do zwolnienia - wtedy nie byłoby zgryźliwych komentarzy. Natomiast takie komentarze może wywołać stwierdzenie "wybrałam tego lekarza, bo ma >>lekką rękę do zwolnień L4<<". Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 13:57 wiem, wiem, szybciej pisze niż mysle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 13:20 A jakie masz wskazanie do L4??Czy wskazaniem jest odpoczynek? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 13:23 patoo napisała: > A jakie masz wskazanie do L4??Czy wskazaniem jest odpoczynek? "Odpoczynek i relaks", przecież pani napisała ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 13:25 Czyli co?? przez 9 miesiecy z lozka nie bedzie wychodzic?? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 13:35 patoo napisała: > Czyli co?? przez 9 miesiecy z lozka nie bedzie wychodzic?? No - bo będzie się relaksować, przecież kobieta w ciąży nie może latać do roboty. Będzie się relaksować na zakupach śliczniusiej wyprawki dla dzidzi, na wczasach w Grecji (znam taką gwiazdę osobiście), na wielogodzinnych plotkach z przyjaciółkami, na leżeniu na kanapie i forumowaniu na laptopie. Czy ja już gdzieś pisałam, że lewe L4 od początku ciąży z powodu pt. "zmęczenie, bo ciąża jest ciężka" wku..a mnie okrutnie? Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 13:47 Ale te zakupy tez sa strasznie meczace , dla mnie były.No chyba , ze zakupy przez internet Mnie tez wkurzaja L4 od poczatku bez powaznej przyczyny.Rozumiem zwolnienie gdy ciaza jest zagrozona. Jestem w stanie zrozumiec gdy kobieta pracuje 8 h dziennie , w 35 stopniowym upale , w malej klitce bez klimatyzacji i ma prze ten caly czas 20 min przerwy. Ale jesli sie czuje bosko , nie ma zanych dolegliwosci , czuje sie na tyle dobrze , ze zakupy dla dziecka nie sa dla niej zadnym problemem i chce L4-tego nie rozumiem Nie chodzi o to , zeby kobity w ciazy tyraly jak woły , zeby pot z przepracowania plywal im z czola.Odpoczynek i relaks jaknajbardziej. Ale nie traktowanie ciazy jak choroby Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Patoo :) 11.09.06, 13:52 Ten temat to temat rzeka, wałkowany 1500 razy na forum i zawsze prowadził do jatek )))) Uważam podobnie jak ty - ciąża (bez powikłań) to nie choroba upoważniająca do L4. Wiadomo, że nikt nie każe ciężarnej przerzucać gruzu w kamieniołomach, ale na litość boską - mdłości w poniedziałek z rana nie są imho powodem, aby przez cały tydzień nie chodzić do pracy. I kończę temat, bo zaraz będzie kolejna jatka DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 08:42 patoo napisała: > A jakie masz wskazanie do L4??Czy wskazaniem jest odpoczynek? wskazanie to"sie nalezy" Odpowiedz Link Zgłoś
kumak12 Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 13:30 fala9, a co jesli chodzi np o usg , który lekarz ci robi ? bo przecież chyba nie obydwoje? i czy jeden wie o drugim ? jesli jeden przepisuje ci jakieś leki lub badania to robisz czy konsultujesz tez z drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 15:04 USG robi mi szpital w którym bede rodziła. Sama tak zdecydowałam dlatego ze robi mi je lekarz ktory ma przede wszystkim specjalizację w USG płodu i jest w tym rewelacyjny. To mój wybor który oboje akceptują - pokazuję im tylko wyniki USG. W koncu nie musze przeciez robic USG u ginekologa. Co sie tyczy leków, nie musiałam brac żadnych, witaminy wybrałam sobie sama. Robiłam tylko konieczne badania moczu i krwi, wyniki konsultowałam z obydwoma lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
kumak12 Re: ile lekarzy ? 11.09.06, 21:15 dzięki za info, ja własnie się zastanawiam czy powinnam pójsć do drugiego lekarza, ale w sumie nie bardzo wiem czy jest sens, to chyba bardzie profilaktycznie bo sporo kobitek chodzi do dwóch...ale ten do którego chodze teraz , chodz znam go od niedawna, przyjmuje tez w szpitalu w którym chciałabym rodzić, ma dobra opinie i jest taki bezposredni. Poza tym wizyta jest niepłatna jak i wszystkie badania i usg. Wiec sama juz nie wiem , ale narazie chyba się ogranicze do jednego, nastepna wizyta 18.09 - i mam nadzieję że wreszcie usg , zobaczymy jak bedzie na wizycie...tymczasem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 08:26 jesli dobrze sie czujesz i z maleństwem wszystko w porzadku to pozostan przy jednym lekarzu. Gdyby (nie życze Ci tego) czasem cos złego sie działo zawsze mozesz i nawet powinnas skonsultowac sie u innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 10:59 Chodziłam do dwóch, ale wcale nie dlatego, że była ześwirowaną ciężarówką, z której się tu nabijacie tylko dlatego, że mam firmowy abonament w Damianie - ale nie mam zaufania do mojej ginekolog. Chodziłam do niej po to, żeby dawała skierowania na badania w Damianie, łącznie z usg. A prawdziwym lekarzem prowadzącym była pani dr, której ufam na 100%. Ale żeby było śmieszniej - rodziłam w zupełnie innym mieście, niż prowadziłam ciążę, więc od 32 tygodnia miałam trzeciego lekarza, właśnie z tego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
prosto_w_oczy Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 13:21 Mama_kotuli a co masz przeciwko lewym L4...niech wypisują...przynajmniej troche kasy z państwa się wyciągnie tak samo jak lekarze robią to od pacjentów...ale przepraszam dla lekarzy to się należy bo biedaczki 10 lat się uczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Prosto_w_oczy 12.09.06, 13:42 Odpie..się ode mnie z łaski swojej, co? Odpowiedz Link Zgłoś
prosto_w_oczy Re: ile lekarzy ? 12.09.06, 14:53 Ale dlaczego się denerwujesz przecież ja tylko mówie to co myśle...a może kartofelek się przyłączy skore chce awantury? Pozdrowionka...jaki zbieg okoliczności ona myśli w tym samym czasie o tym co ja....hmmm czy to nie jest zastanawiajace mamo_kotuli Odpowiedz Link Zgłoś