justy11 14.09.06, 11:25 mam bardzo niską hemoglobinę = 4, a norma wynosi 12 czy znacie coś na podniesienie wyniku hemoglobiny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola1982 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 11:30 ja rowniez mialam anemie w ciąży i dostawałam żelazo w tabletkach, a potem w zastrzykach. W zastrzykach przyjełam tez serię wit. B12. Wszystko zlecił mi lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 11:33 sok z buraków, taki robiony w domu najlepszy. Można kupić też jednodniowe. Ale na taką niską to chyba tylko farmakologicznie można pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_29 Sok z buraków. 14.09.06, 11:36 Bardzo dobry, sprawdzony sposób na podniesienie hemoglobiny jest sok z buraków. Sama maiałam szybko anemie w ciązy i nic jak picie co drugi dzień pół szklanki soku z buraków pomogło raz dwa. Wyniki przy kolejnym badaniu krwi były super. Przyznam, że sok jest mało smaczny. Ale schłodzony w lodówce i wypity jednym tchem jest ok. W każdym bądź razie jest super na anemię. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 12:36 Polecam ten wątek.Będzie pomocny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=47229888&a=47229888 Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 14:44 Ja bralam tabletki, mozesz siegnac po Hemofer F, Sorbifer Durules, albo Tardyferon Fol. Ale przy tak niskiej hemoglobinie chyba lekarz powinien Ci tez cos doradzic. Ja po porodzie mialam 9 i w szpitalu biadali nade mna, ze taki zly wynik - to Twoj kwalifikuje sie zdecydowanie do leczenia, srodki domowe tu nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kami75 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:06 sok z burakow, natka pietruszki ale w duzych porcjach- dziennie 1 peczek! wolowina, watrobka. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:10 hemoglobina 4??a w jakich jednostkach? Bo powiem Ci ze to nie bardzo mzoliwe zebys miala 4 przy normie od 12 i normalnie chodzila. Od Jesli jest oziom 7 to juz sie przetacza kkrew, a Ty masz 4 , dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:31 tez mi sie wydaje, ze to chyba niemozliwe, zebys miala 4. Ja przy 11 czulam sie juz oslabiona, a przy 4 to chyba sie w ogole nie da funkcjonowac !! Jesli chodzi o zelazo, poza naturalnymi zrodlami, o ktorych pisaly kolezanki przede mna (buraki itd.) polecam z apteki zelazo organiczne. Ono nie powoduje zaparc. Mam taki sok ziolowy z apteki, ktory u mnie w ogole nie powoduje dzialan ubocznych. Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_133 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:36 A oprócz buraczków dodatkowo: wątróbka, kaszanka i żołądki Zawierają żelazo, które jest łatwo przyswajalne Jednakże tak, jak dziewczyny piszą raczej mało prawdopodobne abyś przy normie 12 miała wynik 4 i nie słaniała się na nogach Mnie przy 10,6 położyli w szpitalu na zastrzyki domięśniowe - auuuuuuuu bolało ale dało efekt Odpowiedz Link Zgłoś