Dodaj do ulubionych

co na podniesienie hemoglobiny ?

14.09.06, 11:25
mam bardzo niską hemoglobinę = 4, a norma wynosi 12 czy znacie coś na
podniesienie wyniku hemoglobiny ?
Obserwuj wątek
    • pola1982 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 11:30
      ja rowniez mialam anemie w ciąży i dostawałam żelazo w tabletkach, a potem w
      zastrzykach. W zastrzykach przyjełam tez serię wit. B12. Wszystko zlecił mi
      lekarz.
    • aghatta1 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 11:33
      sok z buraków, taki robiony w domu najlepszy. Można kupić też jednodniowe. Ale
      na taką niską to chyba tylko farmakologicznie można pomóc.
    • monika_29 Sok z buraków. 14.09.06, 11:36
      Bardzo dobry, sprawdzony sposób na podniesienie hemoglobiny jest sok z buraków.
      Sama maiałam szybko anemie w ciązy i nic jak picie co drugi dzień pół szklanki
      soku z buraków pomogło raz dwa. Wyniki przy kolejnym badaniu krwi były super.
      Przyznam, że sok jest mało smaczny. Ale schłodzony w lodówce i wypity jednym
      tchem jest ok. W każdym bądź razie jest super na anemię. Szczerze polecam.
    • malgosiek2 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 12:36
      Polecam ten wątek.Będzie pomocnysmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=47229888&a=47229888
    • pmierzow Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 14:44
      Ja bralam tabletki, mozesz siegnac po Hemofer F, Sorbifer Durules, albo
      Tardyferon Fol. Ale przy tak niskiej hemoglobinie chyba lekarz powinien Ci tez
      cos doradzic. Ja po porodzie mialam 9 i w szpitalu biadali nade mna, ze taki
      zly wynik - to Twoj kwalifikuje sie zdecydowanie do leczenia, srodki domowe tu
      nie wystarcza.
      • kami75 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:06
        sok z burakow, natka pietruszki ale w duzych porcjach- dziennie 1 peczek!
        wolowina, watrobka.
    • aaaaaaa37 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:10
      hemoglobina 4??a w jakich jednostkach? Bo powiem Ci ze to nie bardzo mzoliwe
      zebys miala 4 przy normie od 12 i normalnie chodzila. Od Jesli jest oziom 7 to
      juz sie przetacza kkrew, a Ty masz 4 , dziwne
      • ola33333 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:31
        tez mi sie wydaje, ze to chyba niemozliwe, zebys miala 4. Ja przy 11 czulam sie
        juz oslabiona, a przy 4 to chyba sie w ogole nie da funkcjonowac !!

Jesli chodzi o zelazo, poza naturalnymi zrodlami, o ktorych pisaly kolezanki
        przede mna (buraki itd.) polecam z apteki zelazo organiczne. Ono nie powoduje
        zaparc. Mam taki sok ziolowy z apteki, ktory u mnie w ogole nie powoduje
        dzialan ubocznych.

Pozdrawiam !!
    • justyna_133 Re: co na podniesienie hemoglobiny ? 14.09.06, 19:36
      A oprócz buraczków dodatkowo: wątróbka, kaszanka i żołądki
      Zawierają żelazo, które jest łatwo przyswajalne
      Jednakże tak, jak dziewczyny piszą raczej mało prawdopodobne abyś przy normie
      12 miała wynik 4 i nie słaniała się na nogach
      Mnie przy 10,6 położyli w szpitalu na zastrzyki domięśniowe - auuuuuuuu bolało
      ale dało efekt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka