Dodaj do ulubionych

Clotrimazolum-tabletki dopochwowe

19.09.06, 08:58
Witam!!
Wiem że o tym leku było już sporo na forum,czytałam większość z wpisów ale
nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na dręczące mnie pytanie.Wczoraj po
wizycie u ginki okazało się że mam grzybicę,dostałam clotrimazolum właśnie z
zaleceniem aplikowania 1 tabl.na noc.Nie podważam tu kompetencji lekarki i nie
pytam można czy nie.Dziś rano zauważyłam że oprócz 'pozostałości' tabletki na
wkładce była ona też cała mokra.Chciałam zapytać czy TO jest normalne,czy Wy
też miałyście przemoczone wkładki??
Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 09:00
      Tak to normalne.
      Rozpuszczona tabl+wydzielina z pochwy=mokra wkładka
      Pzdr.Gosia
      • dakota123 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 09:02
        Dzięki za ekspresową odpowiedź,i to w dodatku kogoś kompetentnegowink))
        pozdrawiam!!
    • marzusia_s Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 09:21
      Witam,
      mam tą samą sytuację, wczoraj byłam u ginka i przepisał mi Clotrimazolum w tabletkach i maść. Rano miałam te same objawy, także to chya normalne.
      • dakota123 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 09:27
        Miło wiedzieć że ktoś "łączy się w cierpieniu"wink))bo to nic miłego.W którym
        tygodniu jesteś??Ja z bliżam się do połowy-w piątek kończę 20 tc i jak na razie
        grzybica przyplątała się pierwszy raz!I oby na tym jednym się skończyło!!
        • marzusia_s Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 10:23
          Jestem w 18 tc, w czasie ciąży też przyplatało mi się to po raz pierwszy. Lekarz powiedził mi wczoraj, że to dość częsta przypadłość, więc nie ma się co martwić. Niestety to skutek (też) korzystania z publicznych toalet, a ostatnie dwa tygodnie spędziłam poza domem i skutek ntychmiastowy... ale już lepiej smile)) POZDRAWIAM!!!
          • dakota123 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 11:15
            Mi lekarka powiedziła że to może byc również skutek uboczny stosowania luteiny
            dopochwowo-skończyłam ja brać tydzień temu.
            A na kiedy masz termin,załapałaś się jeszcze na luty???Jeśli tak to zapraszam na
            nasze forum Luty 2007:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39984
            • marzusia_s Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 11:31
              Ja luteiny nie brałam. Termin 27 luty smile)) Dzięki za zaproszenie,na pewno wpadnę smile
              • aghatta1 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 11:34
                Dziewczyny, po clotrimazolum to pikuś. Brałam Macmiror całymi dniami walczyłam
                ze słonecznie żółtą wydzieliną. Nawet przescieradła tym brudziłam .Fuj!!
                • jasmine78 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 19.09.06, 12:05
                  Normalka, ja z grzybica walczę od 13tc, a juz jest 23 nie wiem juz co mam
                  zrobić, juz bralam trzy rodzaje globulek dopochwowych, życzę ci oby się na
                  jednym razie skończylo, bo to przykra doleglwość.
                  • qpowo Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 26.09.06, 14:04
                    noo, dolegliwośc okropna.. i to w dodatku juz myślisz że sie jej pozbyłaś a tu
                    ciach - nawrót - masakara! ja mam zawsze maść clotrimazolum nie tabletki, ale w
                    leczeniu to nystatyne dostałam. w każdym razieod momentu wyleczenia łykam sobie
                    probioty, niestety lekazrz mi zalecił, bo mam ciągle podwyższone pH w pochwie i
                    musze uzupełniać jej flore w bakterie zakwaszające. najwygodniejszy i chyba
                    najskuteczniejszy jest lacibios femina, bo w formie tabletek doustnych i ma
                    bakterie o działniu udowodnionym w schorzeniach ginekologicznych bodajze.
                    • dakota123 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 26.09.06, 14:10
                      Nie strasz!!!Tabletki skończyłam w sobotę,tak "na czucie" wszystko ok,dalej
                      smaruję się kremem.I jak na razie pije dużo soku z żurawiny-ponoć zakwasza ph i
                      bakterie nie maja gdzie sie rozwijać.Oby!!!
                      Pozdrawiam
                      • magmart Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 26.09.06, 18:15
                        Tańszą alternatywą dla Lacibios Femina jest Quatrum. Jest to też doustna forma
                        ale zawiera więcej szczepów bakterii i jest tańszy! Świetnie sie sprawdza po
                        leczeniu grzybicy - odbudowuje florę bakteryjną i wzmacnia organizm.
                        • shemsi1 tez tak miałam 26.09.06, 18:22
                          też tak miałam smile
                          w pierwszej ciąży miałam nawroty grzybicy sad
                          Na razie miałam tylko raz (mam nadzieję że nie wróci, aczkolwiek podobno lubi
                          powracać)
                          Pozdrawiam
                        • anathe0 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 20.10.06, 18:46
                          eeej na pewno? bo weszłam na stronke o tym preparacie i zawiera takie szczepy
                          baktrii, które działaja tylko na przewód pokarmowy a nie na schorzenia typowo
                          ginekologiczne, to ja nie wiem. chyba coś nie bardzo. nie wiem, ale chyba
                          jednak zostane przy tym lacibiosie feminie, bo skoro działa, to wole się nie
                          narażać, mmimo że troche mnie korci, bo tańsze w końcu.. ale nie, jednak
                          zostane przy tym, co pomaga, ze zdrowiem lepiej nie ryzykować indifferent
    • ewa_88 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 26.09.06, 19:13
      miałam to samo!jak wstawałam rano to całe spodenki od piżamy miałam mokre!ale
      jak juz skonczylam je brac to wszystko jest ok
      • mariola1315 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 26.09.06, 19:17
        Ja też tak miałam, a dodam że tą przypadłość miałam w ostatnim trymestrze ciąży

Mateuszek ma

Czekamy na Synka...
    • czarna_buzia Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 20.10.06, 18:52
      te glubulki mi pomogły, przywrociły radość życia smile
    • magdalena_26 Re: Clotrimazolum-tabletki dopochwowe 20.10.06, 19:38
      ja natomiast uslyszalam od swojego lekarza ze w czasie ciazy nie wolno stosowac
      clotrimazolum kiedy u mnie jest cos nie tak gin przepisuje mi globulki
      pimafucyn lub nystatyne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka