ana-76 28.09.06, 15:25 czy nie ma przeciwskazan do żelowych paznokci? Muszę dopełnic paznokcie i zastanawiam sie czy ta lampa do utwardzania nie jest szkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 15:33 nie wolno, dzieciak urodzi się ze świecącymi szponami... Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 15:36 o ile wiem jest przeciwskazanie jeżeli chodzi o akryle. Co do żelówek to nie wiem. Zapytaj panią od paznokci Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 15:46 nie wolno! absolutnie nie wolno bo sie dziecku nie wykztalci plytka paznokciowa Doral, jak nie wiesz, to nie pisz DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ona73 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 19:22 Wredne małpy!!!!!!!!!!!!!!!Jak zwykle żadnych sensownych odpowiedzi tylko nabijanie się z pytań .Kim wy jesteście co??? Widać ciąża i siedzenie w domu odbijają się wam na mózgu!! A co to już nie można mieć wątpliwości co do paznokci???? Wy to pewnie takie madre jesteście że już wszystkie rozumy pozjadałyście. Trochę zrozumienia i pomocy a nie tylko złośliwe texty-opanujcie sie!!!!! Ana-76 ja przykro mi ale nie mogę pomóc, poprostu się na tym nie znam ale jak zwykle myślę że najlepiej zapytac lekarza. Pozdróweczka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 19:39 W czasie ciąży nie wiem, ale wiem że do porodu nie mogą być ani pomalowane ani tipsy, powinna być czysta płytka paznokcia, u nas w szpitalu dają zmywacz i trzeba zmywać lakier. chodzi tu chyba o obserwację koloru pod aznokciem w czasie trwania porodu ale tak naprawde nikt mi tego dogłębnie nie wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 20:18 ana, ponieważ jestem stylistką odpowiem. sama jestem w ciąży i bardzo mało było publikacji na ten temat. jednak jakies 4 miesiące temu w piśmie "paznokcie" opublikowano w końcu info na ten temat. otóz na dzień dzisiejszy, nie stwierdzono żadnych przeciwwskazań ani do akrylu ani do żelu dla kobiet robiacych sobie żel lub akryl. jest to na tyle rzadko,że naprawdę nie ma żadnego zagrożenia. nieco więcej jest wątpliwości odnośnie osób które owe usługi świadczą...sa bardziej narażone nie tyle za związki chemiczne(podano,że zostają one zneutralizowane zanim dostaną się do płuc i krwi), co do ilośc pyłu wdychanego...dlatego ja zakupiłam pochłaniacz, maseczkę i tak się zabezpieczam. mnie osobiście nie przekonuje jakoś akryl w ciązy, ma tak intensywny zapach,że mam wrażenie,że dusiłabym dzidizę, choc wiem co mówią badania..ale jednak.. w ciąży wykonuje tylko żel..a i trzyma sie świetnie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_filipa1 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 23:02 Witam Jestem kosmetyczką i zgadzam się z Tobą. Ja w ciąży nosiłam akryle ale już nie pracowałam robiłam tylko sobie. Zwykła maseczka właściwie nic nie daje, polecam lakierniczą - wygląda kosmicznie ale jest skuteczna tyle tylko że trzeba uprzedzać klientki bo mogą się przestraszyć..... Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
kja1 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:37 Coż Ty opowiadasz?! W zadnym szpitalu z przyczyn medycznych nikt nie ma Ci prawa kazać zmywać paznokci. Do monitorowania ukrwienia, a w zaadzie utlenowania uzywa się pulsoksymetru, czemu lakier nie przeszkadza, a nie oglada się paznokcie jak za króla Cwieczka. A zmywac moze Ci kazano, bo sie komuś kolor lakieru nie podobał. Na przyszłość nie zgadzać się Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:43 Na Żelaznej każą zmywać lakier z paznokci u rąk i u nóg. Nawet bezbarwnego nie można mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 22:32 na żelaznej, na Lindleya (miałam tam operację kolana) też każą, także to chyba powszechna praktyka. za to na żelaznej nie robią lewatywy ani nie golą, więc paznokcie mogę sobie zmywać.... Odpowiedz Link Zgłoś
juniiii Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:58 te wredne maupy wszędzie wejdą (to o tych górnych postach of kors..) A co do tipsów - to ja noszę i to akryle, bo żelowe jakoś szybko mi się łamią i w ogóle jakieś takie miękkie... Dopełniam b. rzadko i zawsze "w przeciągu", żeby nie śmierdziało - faktycznie zdania są podzielone, ale część lekarzy twierdzi, że nie szkodzi.. Część się na tym nie zna, bo to jak by nie było nowość dla większości. A badania mówią, że nie szkodliwe... no i ja się tego trzymam. W poprzedniej ciązy robiłam akryle, moja dobra kolezanka nosiła je przez całe 9 miesięcy (sama jest stylistką), jej siostra tez.. To tak dla pocieszenia. Kja1 - dlaczego wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia, może za granicą stosuje się jakieś super świetne urządzenia pomiarowe, u nas jest własnie jak za króla ćwieczka - przynajmniej w tych szpitalach, które miałam okazję odwiedzić (żelazna dwa razy, praski) lakier zmywać każą - w dodatku jeśli nie zrobisz tego wczesniej - dają Ci zwykły śmierdzący zmywacz i dawaj, zmywasz aż będzie czysto... Sama się na to wkurzałam, ale tak jest i co robić..Lepiej więc oszczędzić sobie dodatkowych wrażeń na izbie przyjęć i zmyć sobie lakier w domu...Tak na wszelki wypadek. Nie wiem jaki sens jest w tym, żeby się wykłócać i tracić nerwy w takim momencie.. lakier na paznokciach do porodu chyba nie jest aż tak ważny??? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 22:18 u mnie nikt nie zwracał przy pierwszym porodzie czy ja mam żel, akryl, zmyte czy nie..nic a nic..ale wiem,że w niektórych szpitalach pilnuja tego zależy od szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
ana-76 dziękuję :-)) 28.09.06, 22:25 znam się na żartach i zro9zumiałam te świecące pazurki )) Włąsnie musze dopełnic żele i stąd pytanie. przy drugim porodzie (prywatna klinika ) nikt nie patrzył na paznokcie, ale faktycznie w niektórych szpitalach każą zmywać lakier bo ponoć paznokcie dają najszybsze oznaki jak coś się dzieje chodzi tu głownie o CC nie porody siłami natury, tak samo jest przy innych bardziej czy mniej planowanych zabiegach. Zatem umawiam sie na pazurki) ana Odpowiedz Link Zgłoś