09.10.06, 11:44
czesc dzwieczyny
nie wiem czy ktos zrobil cos podobnego swojemu dziecku, ale ja tak.
Bylam w 4 tygodniu (teraz juz wiem ze to byl 4 tydzien ciazy) ale wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciazy. Mozna bylo owszem cos podejrzewac ale okres byl i jako nie gin, no tyle nie widzialam, ze bede miec dzidziusia. Musialam zrobic przeswietlenie kolan, by diagnoze lekarz jakas dal. Niby oslona byla ale wiadomo promienie to promienie. Wiem ze moga zniszczyc gen a najgorzej jest gdy jest to poczatek ciazy. Mam zgryza, rycze albo chce mi sie ryczec. staram sie o tym nie myslec.
Dodam, ze zaczelam osmy miesiac i chce juz widziec dziecko miec je zdrowe na rekach.
Pocieszcie
Obserwuj wątek
    • blanka71 Re: RTG 09.10.06, 12:02
      Zolu nie wiem co na to powiedział Twoj lekarz, ale zakładam że dzidzia jest pod
      kontrolą i skierowano Cię na odpowiednie badania. Wierzę że masz obawy o
      zdrowie maluszka ale własnie teraz płacz Ci nie pomoże, MUSISZ myśleć
      POZYTYWNIE, ja też miewam czarne mysli co do zdrowia małej ale staram się je
      szybko odganiać. Pamiętaj że teraz Twoje emocje (tj. płacz i smutek)odczuwa
      dzidziuś a chyba chcesz żeby było to radosne dziecko smileDzidzia będzie zdrowa!!!
      nie zamartwiaj się, pozdrawaimsmile
    • superktosia Re: RTG 09.10.06, 14:33
      nie martw sie ja do 3 tyg nie wiedzialam ze jestem w ciazy i pracowalam przy
      urzadzeniach emitujacych fale mikrofalowe ktore tez sa niezdrowe, pozniej w 4
      miesiacu mialam przeswietlenie zeba - tez z oslonka. jestem teraz w 9 miesiacu
      i nie zamartwiam sie bo wiem ze to bardziej zaszkodzi mojej niespodziance niz
      to co bylo... poczuj ruchy dzidziusia i sie uspokoj bo to jest dla niego
      najwazniejsze smile
    • mysz56 Re: RTG 09.10.06, 16:49
      przypuszczam że miałaś wykonywane badania usg i lekarz na pewno rozwiał twoje
      wątpliwości
    • zola Re: RTG 09.10.06, 17:34
      dzieki za slowa otuchy
      maluch skacze
      jest ok
      • maminuk Re: RTG 09.10.06, 21:39
        Dodam jeszcze, że na tak wczesnym etapie ewentualne skutki byłyby duże, tzn
        widoczne w usg. Poza tym kolana są jednak dość daleko od miednicy, więc jest
        mało prawdopodobne, że by jakieś promienie dotarły do zarodka, nawet te z
        promieniowania rozproszonego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka