krystyna311 07.11.06, 13:52 to moj pierwszy porod i nie mam pojecia jak to wszystko wyglada, bo napewno nie tak jak w filmach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: czy rodzi sie nago?? 07.11.06, 14:01 na pewno nie tak jak na filmach i na pewno nie nago.... skąd ci taki idiotyzm do głowy strzelił?? Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: czy rodzi sie nago?? 07.11.06, 14:06 a skąd ma dziewczyna wiedzieć? najlepiej w krótkiej koszuli niekrępującej ruchów, w niektórych szpitalach koszule do porodu się dostaje "odgórnie" albo zadzwoń na porodówkę gdzie będziesz rodzić i popytaj co ci będzie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna311 Re: czy rodzi sie nago?? 07.11.06, 14:17 obezcnie mieszkam w anglii i dostalam od poloznej taka gazetke gdzie ukazane sa kobiety rodzace nago - z tad ten pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.m.w Re: czy rodzi sie nago?? 07.11.06, 14:15 Koszulki, które "obowiązują" jako strój do porodu i które dostaniesz w szpitalu nie są zbyt gustowne. Ja w pierwszej chwili przeraziłam się, ale to naprawdę nie ma znaczenia. Ważne by mieć własne koszulki i bieliznę, w które bedziesz mogła się przebrać po porodzie. To może drobiazg, ale gdy ubrałam się we własne rzeczy, poczułam się bardziej komfortowo i swobodnie. Warto pytać o wszystko w szkole rodzenia lub swojego lekarza. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: czy rodzi sie nago?? 07.11.06, 14:43 Hej, tez rodzilam w UK i raczej nie ma problemu zebys rodzila w swojej koszuli lub nawet w wygodnym T-shirt. Ja rodzilam w swoim T-shircie luznym i bylo mi tak najlepiej, nie krepowala ruchow, byla moja a nie prana 100razy lub wiecej, Odpowiedz Link Zgłoś