Dodaj do ulubionych

krew z nosa

IP: *.* 27.09.01, 13:08
Nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz od dwóch dni mam strasznie przekrwiona sluzówke w nosie. Robia sie strupki i jest to okropnie męczące. Ponoc jest to jeden z objawów ciąży - wyczytałam, ale czy da się coś z tym zrobić? Czy ktoś tez tak miał? czy powinnam dzwonic do lekarza??jestem w 33 tygodniu.Pozdrawiam :benetton:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 13:21
      Ja też mam ten problem (i to od zawsze, nie tylko w ciąży) i pomaga mi smarowanie nosa (wewnątrz) maścią gojącą z witaminą A.Iwona
      • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 13:32
        O, dzięki! czy ta maść sie jakoś nazywa??
        • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 13:44
          Właśnie tak się nazywa - Maść gojąca z witaminą A.Iwona
          • Gość: kamilla Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 19:04
            dzięki :benetton:
    • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 17:53
      A sezon grzewczy kiedy się u ciebie zaczął ? Bo to też ma pewnien wpływ - kiedy przy włączonych kaloryferach powietrze w mieszkaniu staje się suche, to śluzówka w nosie, wrażliwsza z powodu ciąży, reaguje krwawieniami. Polecam założenie akwarium bez szyby na wierzchu - nie dość, że nawilża powietrze, to jeszcze można się zapatrzeć i zrelaksować :)
      • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 18:07
        Hej! Jestem w 33 tygodniu ciąży, i co najmniej od 20 tygodnia ciąży posiadam przekrwioną śluzówkę oraz strupki w nosie, ale do tej pory nic ich nie zlikwidowało. Na szczęście koniec ciąży bliżej jak dalej.
      • Gość: kamilla Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 19:05
        A wiesz Mika że własnie ze trzy dni temu zaczeli grzac. Wiec chyba masz rację. Akwarium chetnie ale chyba trzeba tez je co jakiś czas sprzątac? A na to jestem chyba za leniwa.Pozdrawiam, :bounce:
        • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 27.09.01, 23:56
          A wiesz, że wcale nie ? Im większe akwarium, tym rzadziej się sprząta. Nasze wcale nie jest takie duże, ma około 50 litrów i porządnego sprzątania jeszcze nie przeszło, od 3 lat chyba. A, nie, przepraszam, raz - jak mały wrzucił ryblom cale opakowanie pokarmu. ;) (tatus nie wiedział, ze dzieciątko podrosło o brakujące 2-3 cm i zostawił pokarm na nizszej półce, zamiast na wyższej).A tak to tylko wybieramy roslinki, takie pływające coś, raz na kilka tygodni, co jakiś czas dolewamy wodę (jak już mówiłam, akwarium jest bez szyby na wierzchu, więc intensywnie paruje), raz na kilka miesięcy wyrywamy trawki i tyle. I jeszcze co kilka tygodni trzeba oczyścić filtr. I to cała robota :) Rybki karmimy suchym pokarmem, nie bawiąc się w żadne tam mrożone larwy ochotka czy inne rozwielitki. Mamy same łatwe rybki - molinezje, gupiki, dwa glonojady i kilka kirysków.
          • Gość: guest Re: krew z nosa - akwarium IP: *.* 30.09.01, 15:00
            No to ja sie zastanowiłam i to jest świetny pomysł - własnie sie przeprowadzamy - mozna by coś takiego zainstalować, ale sie na tym nie znam. czy mogłabys mi tak krótko napisac co muszę kupić na początek, żeby funkcjonowało i jakie rybki?? Ale może na priva bo to troche nie na temat. Ten nos i tak mnie cały czas męczy - dzisiaj spróbuję z maścią, może pomoże...czekam na odzew, :benetton:
            • Gość: guest Re: krew z nosa - akwarium IP: *.* 03.10.01, 10:18
              O akwarium napisałam w Salonie, i chyba dobrze zrobiłam, bo już odezwały się mamy-akwarystki z korektą do moich wywodów :)
    • Gość: guest Re: krew z nosa IP: *.* 28.09.01, 20:39
      Ja też miałam z tym problem. Nigdy nie leciała mi krew z nosa a tu masz ci los w ciąży tak.Mogę Cię jednak pocieszyć, że to minie jak zresztą wszystkie dolegliwości ciąży.PozdrawiamAga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka