Dodaj do ulubionych

Trzy terminy

IP: *.* 01.10.01, 13:50
Dziewczyny, po raz drugi jestem w ciąży. Córkę urodziłam dzień przed terminem i byłam szczęśliwa,ateraz mam drobny problem: trzy terminy porodu 2.11, 13.11. i ... 21. 10 (to wykazało ostatnie USG- dziecko waży 3 kg. I czemu tu wierzyć. Na dodatek nie wiem czy rozpoznam, czy rodzę, bo gdy rodziłam córkę dowiedziałam się po ktg od lekarza w czasie wizyty, okazało się potem, że mam 9 cm rozwwrcia, a mój pobyt na porodówce trwał ok.45 min. i chyba niebardzo mnie bolało. Więc tak naprawdę nie wiem, co to bóle porodowe (no, może poza partymi). Może któraś z Was miała tż tak rozbieżne terminy?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 01.10.01, 15:47
      Tylko pozazdrościć. A co do terminów to w poprzedniej ciąży córa urodziła się tydzień po najdalszym terminie wyliczonym z miesiączki. A ja naiwna liczyłam, że urodzę wcześniej....Pozdrowionka anuś
    • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 01.10.01, 21:09
      Hej Adriana,ja jestem w 41 tygodniu ciąży i miałam podobnie jak Ty trzy terminy: 13.09.17.09 - USG i 24.09 wg miesiączki. Dzisiaj jest 01.10, a tu dalej nic i wciąż czekam. Pojutrze już zostawiają mnie w szpitalu. W każdym bądź razie niczym się nie martw, bo terminy USG, a te wg okresu są prawie zawsze rozbieżne(to tylko komputer sobie liczy). Od 37/38 tygodnia możesz rodzić spokojnie, dziecko jest wtedy donoszone, moje coś nie spieszy się na świat.Pozdrawiam i niczym się nie martw.Maja
    • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 01.10.01, 21:47
      Ja mam ten sam proble. I termin był na 24 grudnia, II na 19 grudnia a ostatni to 6 grudnia. Jestem tym troche zdeziorentowana ale w sumie czym szybciej tym lepiej. :)Pozdrawiam Anja
    • Gość: asia_t Re: Trzy terminy IP: *.* 02.10.01, 09:45
      ja mam termin na 10 stycznia, z USG wyszedl 4 stycznia, z pomiarow maluchow (bo sa dwa) - cos kolo swiat. A ze sa dwa - i tak nie wiadomo, kiedy sie urodza... :-)
      • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 02.10.01, 10:08
        ja mam termin na 24 stycznia, 1 lutego, 30 stycznia i 3 luitego. W zaleznosci od tego ktory to blizniak jest mierzony na USG albo jak wyliczyl termin moj lekarz.
        • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 03.10.01, 18:02
          A gdzie zamierzacie rodzić? Ja mam termin na 4 i 11 stycznia. Może się spotkamy na porodówce?Pozdrowienia anuś
    • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 02.10.01, 10:08
      Hej dziewczynyJa mam termin na 26,10 ale bylam wczoraj na wizycie i na Usg, lekarz powiedzial mi , ze moge urodzic 16,10 ale tez 20,10 (wg. Usg). Pocieszyl mnie, ze dziecko (coreczka) bedzie duze, teraz ma 3300, jak pochodze jeszcze do terminu to moze wazyc do 3800 (synek wazyl 3650, mialam nadzieje, ze coreczka bedzie drobniejsza i pojdzie szybciej-synka rodzilam barrrrrdzo dlugo).Takze moze wezme sie za malowanie, dziecko jest juz donoszone, a jak pozniej urodzic takiego klocka ? :-)))PozdrowieniaAGA :love:
    • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 02.10.01, 10:36
      Ja termin mam wyznaczony na 5 listopada, ale dwa razy na USG wyszedl 30 pazdziernika. I mi sie wydaje, ze to bardziej prawdopodobne - przynajmniej tak sobie wyliczylam. No, ale to jakby zalezy od malucha - czy mu sie spieszy na swiat czy nie. Juz dwa razy mialam falstarty - bol krzyza promieniujacy do przodu - cos, jakby bardzo mocna miesiaczka. Pomogla podwojna dawka no-spy i duzo odpoczynku.
      • Gość: guest Re: Trzy terminy IP: *.* 04.10.01, 12:19
        Dzięki dziewczyny za wszystkie listy, ginekolog wczoraj powiedziała,że mogę już rodzić za dwa tygodnie, więc poszłam na szalone zakupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka