Dodaj do ulubionych

Co na ból głowy w ciąży?

IP: *.* 24.10.01, 12:17
Pomocy! Głowa boli mnie od wczoraj! Co mogę łyknąć? Jestem w 9 tygodniu!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co na ból głowy w ciąży? IP: *.* 24.10.01, 12:48
      Można brać środki oparte na paracetamolu (czystym), czyli: Apap, Paracetamol, Panadol (ale nie Panadol Extra). Co prawda niektórzy lekarze twierdzą, że mozna je brać w każdym okresie ciąży, a niektórzy, że po 1 trymestrze. I bądź tu człowieku mądry.
    • Gość: guest Re: Co na ból głowy w ciąży? IP: *.* 24.10.01, 13:34
      Mnie też bolała w I trymestrze.Nie brałam nic kompletnie.Zgadzam się z Agatą, są 2 szkoły . Paracetamol zaczęłam brać sporadycznie w w II trymestrze.Mnie np na bóle głowy pomagały długie spacery na swierzym powietrzu.Mój ginekolg - nota bene profesor ginekologii i położnictwa twierdzi że właściwie leki można zacząć brać w III trymestrze. Wierze w jego wiedzę, i ufam mu ale zaskoczył mnie bardzo gdy najpierw do 6 m-ca zapalenie gardła kazał leczyć czosnkiem a w 8 m-cu przepisał antybiotyk i to taki dość silny z tzw górnej półki.Przekopawszy wiele źródeł dot. ciąży dowiedziałam się ze w I trymestrze nie nalezy brać leków wogóle.Pozdrawiam Anja
    • Gość: guest Re: Co na ból głowy w ciąży? IP: *.* 26.10.01, 18:05
      Paracetamol jest OK, ale bezpieczniej po 13 tygodniu. Sama trochę się pomęczyłam przez pierwsze trzy miesiące, bo bóle głowy to u mnie stan normalny, jak mnie nei boli to dopiero zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem coś mi nie jest :) Trzymaj się z daleka od ibuprofenu (potencjalnie może uszkosdzić płód) i aspiryny (może wywoływać krwawienia, bo obniża krzepliwość krwi).
      • Gość: guest co z Aleve? IP: *.* 27.10.01, 17:56
        Ja nie moglam wytzrymac i wzielam Etopiryne (jestem w 2 mies)bo tlyko to bylo w domu. Czy mozna brac ALEVE? (tam jets naproksynen cyz cos takiego)w ogole to podobno lepiej juz wziac proszek i nie emczyc siebie i dziecka bolem i dyskomfortem.pozdrcleo
    • Gość: guest Re: Co na ból głowy w ciąży? IP: *.* 27.10.01, 18:33
      Ja w I trymestrze stosowałam granulki homeopatyczne firmy DAGOMED - nr 20 pt. "bóle głowy". I działało. No i zimne okłady na głowę. agnieszka
    • Gość: guest Re: Co na ból głowy w ciąży? IP: *.* 29.10.01, 23:53
      Woda, woda i jeszcze raz woda. Kiedy zaczyna cie bolec glowa wypij duzo ilosc na raz a potem kontynuluj.kamila
    • Gość: guest Re: Co na ból głowy w ciąży? IP: *.* 31.10.01, 01:02
      Najlepszym sposobem według mnie jest masaż głowy. Mój tata jest czarodziejem pod tym względem. Tabletek wogóle nie brałam. Może ktoś w twoim otoczeniu umie zrobić taki masaż. Ja zawsze odczuwałam wielką ulgę, jakby moja głowa przestawała mi ciążyć. PowodzeniaKruszynka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka