IP: *.* 29.11.01, 10:34
Czy można w ciąży awaryjnie zażyć Maalox w płynie na dokuczliwą zgagę? Na ulotce zaznaczono konsultację lekarza, ale może Wy coś wiecie na ten temat-będzie szybciej. Wiem,że Rennie można ,ale jest dla mnie nieskuteczne. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i ich brzuszki.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zgaga IP: *.* 29.11.01, 12:37
      Można zażywać RENNIE. Ja jadłam 10 szt dziennie, bo miałam zgagę od 8 tygodnia ciązy.
      • Gość: guest Re: zgaga IP: *.* 29.11.01, 22:23
        Ja pije Maaloxan , a to odpowiednik polskiego Maloxu.Lekarz mi pozwolil sobie go popijac ( np. 1 lyzke) jak mi cos dokucza.Mysle ze mozesz sobie na to pozwolic , oczywiscie nie przesadzajac z iloscia :) Ania i 21 tyg. brzusio :bounce:
    • Gość: guest Re: zgaga IP: *.* 30.11.01, 10:26
      Ja też brałam Reeni (po pół tabletki jak już nic innego nie pomagało). Ale nie przesadzaj. To że nie ma na nim ostrzeżenia dla ciężarnych mój lekarz skwitował:"widocznie mają dobrego prawnika".We wszystkim potrzebny jest umiar. Możesz spróbować też innych sposobów. Możesz jeść płatki migdałów i popijać małą ilością mleka. Mi czasami pomagało też żucie miętowej gumy lub wypicie mięty. Pozdrawiam Ivona (od 11 tyg. już bez brzusia) :)
    • Gość: PETRA Re: zgaga IP: *.* 30.11.01, 11:18
      Każdemu pomaga coś innego.Moja kuzynka - jej pomagał zawsze mały łyk schłodzonego piwa. Moim sposobem był sok winogronowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka