Dodaj do ulubionych

DUFASTON A CIAZA

IP: *.* 31.08.02, 20:02
Od stycznia 2001 staramy sie zajsc w ciaze ( w zeszlym roku dwa poronienia ) i bez skutku. W tym cyklu lekarka dala mi ( na moja prosbe ) recepte na DUFASTON - po przeczytaniu kilku postow na ten temat. Mam jednak pytanie - czy ktorejs z Was sie udalo po Dufastonie 16-25 DZIEN CYKLU. Owulacje mam OK i reszte badan tez - jest tylko problem w malych rozmiarow macicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: agacz2905 Re: DUFASTON A CIAZA IP: *.* 01.09.02, 10:11
      Mi się udało po duphastonie, chociaż....wcale się nie starałam :-) Lek ten faktycznie "zwiększa płodność", ja brałam przepisany przez lekarza D., ponieważ miałam problemy z regularnością cyklu, owulacją, itd. (problemy hormonalne). W styczniu 2000 lekarz zaordynował mi ten lek, jak ok. 50 dni nie miałam okresu, na usg niewiele było widać, tylko pogrubione endometrium, jak to przy wczesnej ciąży (lub problemach hormonalnych) bywa. W ciąży wtedy nie byłam, po odstawieniu D. pojawiło się krwawienie, ale lek zadziałał i pod koniec kwietnia już naprawdę zaszłam w ciążę. W moim przypadku nie ma bezpośrednich dowodów, ale lekarz twierdzi, ze być może zażywanie duphastonu przyczyniło się w sposób pośredni do ciąży. Moja koleżanka natomiast brała Duphaston w ściśle określonym celu i podziałało - już w pierwszym cyklu braniasmileDziś jej córeczka ma już dwa latka, a mój Szymek 19,5 miesiaca. Żadne z dzieci nie jest podobne do duphastonu, tylko kazde z nich do swojego tatysmile Powodzenia życzę:hello: Agnieszka, mama Szymka
    • Gość: MKatarynka Re: DUFASTON A CIAZA IP: *.* 01.09.02, 15:40
      Ja też dwa razy poroniłam z tym, że osiem lat temu. Teraz przez całą ciążę(ale nie przed) brałam dufaston i Patyk urodził się 10 dni przed terminem zdrowiutki i wesolutki. I tak jest do tej pory (ma 4,5 miesiąca) :)Życzę Ci powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka