Dodaj do ulubionych

skurcze 26 tydzień

IP: *.* 27.02.03, 08:54
Dziewczyny, czy skurcze w 26 tygodniu powinny mnie niepokoić? Czy to mogą być skurcze przepowiadające? Czasami słabe i krótkie, takie jak kłucie, w dole brzucha, ale jeden wczoraj miałam silny i długi (jakieś 30 sekund), tak że przypomniałam sobie skurcze porodowe. Lekarka kazała mi brać nospę 3 razy dziennie, ale martwię się tym. Napiszcei, czy też tak macie, to moja druga ciąża.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asik25 Re: skurcze 26 tydzień IP: *.* 27.02.03, 11:12
      Cześć Kasiu,Ja jestem na zwolnieniu od początku stycznia (od 29 tyg ciąży), powodem były skurcze. Moje zdanie jest takie, że najpierw trzeba wyjaśnić kilka spraw:1. kłucia mogą sie pojawiać, z doświadczenia mojego i innych koleżanek wynika,że kłucia są objawem raczej stanu zapalnego w pochwie. Trzeba to wyjaśnić i jakby co, to leczyć szybciutko globulkami dopochwowymi.2. pojedyncze twerdnienia, stawianie się brzucha mają prawo sie pojawiać do 10 razy w ciągu dnia (ale nie po sobie bezpośrednio)3. pojedyncze skurcze mogą się pojawiać właśnie jako przepowiadające4. i tu sprawa najważniejszajeśli pojawią się wyraźne skurcze (ja odczuwałam je jako dosłownie napływające od dołu silne napinanie macicy aż po samą górę tak,że mi powietrza brakowało i robiło mi się bardzo gorąco, nie mogłam zrobić pełnego oddechu, po czym powolne odpływanie skurczu od góry ku dołowi tak że w końcu mogłam zrobić pełen oddech) i takie skurcze np. w mnie trwające 30 sek nie ustępują przez 30 min to na pewno trzeba natychmiast reagować nawet jechać do szpitala. U mnie 2 takie napady skurczowe (pierwszy zlekceważony) doprowadziły do rozwarcia na palec i pozostania w szpitalu na tydzień. Teraz już muszę leżec plackiem w domu do końca 37 tyg. Jeśli są to lekkie, pojedyncze twardnienia to no spa jest OK. Tak czy inaczej powiedzieć o tych odczuciach na następnej wizycie.pozdrawiamAsia
      • Gość: ikonka Re: skurcze 26 tydzień IP: *.* 27.02.03, 21:26
        Też mam skurcze,które mnie niepokoją ,trwają ok minuty,nic przy tym nie boli,pojawiają się ok.12 razy na dobę,a ze strachu oblewa mnie zimny pot.To moja pierwsza ciąża i bardzo się boję przedwczesnego porodu.A to dopiero 28 tydzień...Strasznie się boję,ale za tydzień mam wizytę i poruszę ten temat...Mam nadzieję ,że do tego czsu nic się nie wydarzy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka