08.02.07, 13:44
Witam, dziś rano zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki smile Moim pytaniem
natomiast jest czy jeżeli pójdę jutro do lekarza, to czy jest już możliwość
zobaczenia tak wczesnej ciąży? Dziś jest pierwszy dzień spodziewanej @.Czy
jest możliwe, że na teście wychodzą dwie kreseczki a nie jest się w ciąży?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: pytanie 08.02.07, 13:53
      gratulacje.
      Jezeli to dzień spodziewanej miesiączki, to jesteś teoretycznie 4 tygodnie w
      ciąży. Lekarz nie ma szansy tego jeszcze zbadać, dopiero za ok. 2 tygodnie, tak
      w 6 tygodniu.

> jest możliwe, że na teście wychodzą dwie kreseczki a nie jest się w ciąży?
      bardzo, bardzo rzadko, przy wyjatkowo paskudnych schorzeniach, które naprawdę
      rzadkosię zdarzaą.
      Bardziej stawiam na początki ciąży. Powodzenia i dużo zdrówka.
      Dbaj o Was i za 2 tygodnie do lekarza...
      • silje78 Re: pytanie 08.02.07, 14:28
        jeśli teraz pójdziesz do lekarza to na usg możesz "jedynie" zobaczyć pęcherzyk
        ciążowy.
        co do omylności testów. z reguły się nie mylą, ale wizyta u gina moze cię
        upewnić smile
        pozdrawiam
        • nchyb Re: pytanie 08.02.07, 14:37
          > co do omylności testów. z reguły się nie mylą, ale wizyta u gina moze cię
          > upewnić smile
          nie w 4 tygodniu ciązy. Za wczesnie nawet na USG...
          Za tydzien pęcherzyk można będzie zobaczyć, lepiej jednak ciut odczekać, niż
          się nieotrzebnie stresować, że lekarz nic nie wyczuł, nie widział i czy to coś
          złego nie znaczy.
          Nie znaczy, w 4 tygodniu nie ma szans zobaczyć.
          • ag_nes Re: pytanie 09.02.07, 07:31
            U mnie w 4 tygodniu pęcherzyk już był widoczny, a w 6tyg i 3 dni dokładnie - bijące serduszko. Generalnie możesz odczekać tydzień, dwa, żeby ciąża była "pewniejsza" i rzeczywiście bardziej widoczna, jednak już w tym momencie można stwierdzić, czy to np nie ciąża pozamaciczna lub też zacząć odpowiednią mamusiową profilaktykę smile

Serdecznie gratuluję i pozdrawiam wink
            • nchyb Re: pytanie 09.02.07, 10:03
              > U mnie w 4 tygodniu pęcherzyk już był widoczny, a w 6tyg i 3 dni dokładnie -
              bi
              > jące serduszko.
              w 4 tygodniu ciąży, czy w 4 tygodniu po zapodnieniu? Bo to nie jest to samo i
              te 2 tygodnie różnicę bardzo wielką czynią. Raczej trudno dostrzec na montorze
              coś, co nie ma jeszcze 1 mm, nawet jeżeli jest w pęcherzyku... smile
              • ag_nes Re: pytanie 09.02.07, 22:49
                Jak napisałam :

w 4 tygodniu od OSTATNIEJ MIESIĄCZKI był u mnie w macicy mały pęcherzyk - bez zarodka, bo rzeczywiście, jak piszesz, jest za mały w tym okresie, żeby był widoczny na USG.

W 6 tygodniu i 3 dni od OSTATNIEJ MIESIĄCZKI (ok 4 tygodnie od zapłodnienia) było bijące serduszko, zarodek o wielkości 5,8 mm, oraz pęcherzyk płodowy 20 mm.

Nie napisałam, że w 4 tygodniu było u mnie widać zarodek, ale PĘCHERZYK.

Pozdrawiam
    • monia189 Re: pytanie 08.02.07, 14:45
      Dziękuję bardzo za informacje. Jest to pierwszy cykl w którym zaczeliśmy się
      starać i dlatego jest to dla mnie niesamowite i jak najszybciej chciałabym sie
      upewnić. Ale chyba z wizytą w takim wypadku poczekam jeszcze tydzień.
      • kura17 Re: pytanie 09.02.07, 11:01
        jesli dobrze sie czujesz, poczekaj DWA-TRZY tygodnie z wizyta, to wtedy na
        pierwszym USG zobaczysz serduszko smile w 5 tygodniu ciagle moze go nie byc widac,
        wiec po co sie stresowac? wink

``````````````````
        kurczak: 03.03.05
      • edit38 Re: pytanie 09.02.07, 11:18
        Moim zdaniem dobrze będzie jeśli poczekasz tydzień a nawet dwa. Radziłabym Ci
        jednak zacząć brać kwas foliowy jeśli nie brałaś wcześniej. Napewno nie
        zaszkodzi jeśli nie jesteś w ciąży a może okazać się bardzo przydatny jeśli
        ciąża się potwierdzi. Ja łykałm go już kilka miesięcy przed tym jak zaczęliśmy
        się starać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka