annroz30 16.02.07, 14:29 Witam, Mam pytanko czy ktos z przyszlych mam oczekujacych na dzidzie ma tzw. przegrode w macicy? Dajcie znac jak ktos ma , bo mi ja stwierdzono i troche sie przerazilam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anneczka78 Re: Przegroda w ciazy 16.02.07, 17:35 A co na to lekarz? Przegroda może być przeszkodą w rozwoju ciąży, ale nie musi... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.knobel Re: Przegroda w ciazy 16.02.07, 18:38 Jesli to to samo co macica dwurozna to ja mam taka macice. Pare tygodni temu byl taki watek na forum pt. "macica dwurozna", ale nie jestem na 100% pewna czy to to samo. Ja jestem w 30 tyg. ciazy i dzidzia super sie rozwija i pomimo tego ze nie ma tyle miejsca, co w "normalnej " macicy to juz calkiem duza urosla-1800g Wczoraj moj gin stwierdzil, ze szyjka macicy mi sie skraca, ale na szczescie jest zamknieta. Jestem na razie na tygodniowym zwolnieniu, wypoczywam i mam nadzieje ze bedzie dobrze i wytrwam do konca ciazy nie martw sie na zapas, trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Ja o swojej wadzie dowiedzialam sie juz bedac w ciazy. A Ty w ktorym tygodniu jestes czy to na razie etap staran? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Przegroda w ciazy 16.02.07, 20:41 Zasadnicze pytanie kiedy i na jakiej podstawie stwierdził to lekarz. Badanie usg jest mało wiarygodne, najlepiej takie wady w budowie widać na HSG czy laparoskopii. Ja mam mcicę dwurożną, zaciążyłama sama i ciąża przebiegała parwidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś