29.04.03, 13:24
Witam koleżanki!
Może poradziłybyście jakieś środki przeciw rozstępom wraz z cenami?...I od
którego miesiąca zacząć je stosować?...I w które miejsca wmasowywać?Dziękuję
i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • natalia43 Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 13:34
      tak szczerze to używałam wielu kremów i oliwek,ale tak naprawdę najlepszy
      okazał się zwyczajny balsam nawilżający do ciała nivea,moja cera stała się po
      nim rewelacyjna,gładka i elastyczna a do tego żadnych rostępów nie mam.Cena to
      ok.8zł. Pozdrawiam!!!
    • mamapoli Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 13:40
      Używałam od 4 miesiąca ciąży preparatu Vichy. O ile dobrze pamiętam kosztował
      coś koło 70 zł. Opakowanie starczało na jakieś 3 tyg. Nie mam ani jednego
      rozstępusmile
      Pozdrawiam
      • ciezarowka Re: ROZSTĘPY 05.05.03, 15:42
        Ja też używałam Vichy od 5 tygodnia ciąży, smarowałam się dwa - trzy razy
        dziennie i bardzo długo (do 40 tygodnia) mogłam napisać to co ty - nie mam ani
        jednego rozstępu. Niestety w 41 tygodniu skóra na brzuchu pękła i mam przy
        samym pępku piękne rozstępy. Niestety niewiele zależy od kremu. bardzo dużo
        zależy od skóry. Nie piszcie więc, że istnieją środki cud i że na 100% nie
        będzie rozstępów, bo nie istnieją, a rozstępy zrobią to co będą chciały.
        Ola

• miloja Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 14:28
      Szczerze mówiąc nie za bardzo stać mnie na tak drogie preparaty,w dodatku
      starczające na tak krótko,czekam więc na dalsze propozycje.
      • yaishi Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 14:38
        Witaj!
        Ja używam Dax Cosmetics Alga żel na rozstępy, kosztuje ok 20 zł ale wg mnie
        jest wydajny.
        Co prawda pojawiły mi się niewielkie roztępy na piersiach (na brzuchu nie), ale
        to chyba zależy od skóry. Moja starsza siostra również używała tego żelu i ona
        nie ma ich wcale..

pozdr.
        yaishi i 28 tyg. "brzuszek"
        • yaishi Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 14:47
          aha ma zawartość 150 ml. Smaruje się piersi, brzuch, i podobno nogi z tyłu na
          zgięciu kolana /łydki/
      • izka100 Re: ROZSTĘPY 02.05.03, 17:23
        ja używałam kremu przeciw rozstępom PENATEN, cena cos ok. 20 zł, nie mam
        rozstępów więc polecam
        Iza
    • mamaani Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 14:43
      Ja używałam od ok. 4 mies. Penaten krem przeciwko rozstępom (ale jest bardzo
      gęsty i źle się rozsmarowuje), póżniej odkryłam krem Gerbera też przeciwko
      rozstępom i to był strzał w dziesiątkę (odpowiednia konsytencja i przez to
      wydajniejszy). Cena obu preparatów to ok.20 zł. Polecam, bo nie posiadam
      żadnych rozstępów...a moja niunia wcale nie była mała i brzuszek miałam
      niczego sobie!
      • ewa291 Re: ROZSTĘPY 29.04.03, 16:40
        ja tez polecila bym ci krem z gerbera-nawet dostal 10 punktow na 10 mozliwych w
        tescie magazynu "mama i dziecko".pamietaj jednak ze jezeli twoja skora jest
        podatna na rozstepy to nie pomoze nic-moze polepszyc ale calkiem problemu nie
        zlikwiduje.rozstepy nie zawsze powstaja z samego rozciagania sie tkanek ale i z
        powodu hormonow.w mojej pierwszej ciazy mialam je juz okolo 2 miesiaca ciazy i
        to na wzgorku lonowym a raczej moje gabaryty jeszcze sie w tedy nie zmienily.
        • pesteczka5 Re: ROZSTĘPY 30.04.03, 20:16
          stosowałam Vichy i mam rozstępy jak licho... To chyba zależy od zrzadzenia
          losu. Choć poza tym kremy Vichy lubię.
          Może ktoś wie, jak zlikwidować istniejące?
          • zosia888 Re: ROZSTĘPY 03.05.03, 18:48
            Ja w pierwszej ciazy stosowalam rowniez Vischy i zero rozstepow. Gleboko, wiec w niego wierze, a raczej wierzylam. Bo teraz od 4 miesiaca rowniez zasadniczo (!!!) stosuje Vischy (troche mnie nie stac na codzienne smarowanie akurat tym jak na moj gust bardzo drogim specyfikiem), i zaczelo mi sie pojawiac na brzuchu cos dziwnego!!!! Tak jakby pekajace naczynka krwionosne, ale takie bardzo delikatne jak pajeczynka. Czy tak na poczatku wygladaja rozstepy?? Powiedzcie mi prosze, bo nie mam pojecia i oczywiscie sie juz zamartwiam.
            Wiec teraz nie wiem, czy Vischy jak mowila poprzedniczka po prostu jest kiepskie, czy zbyt rzadko go stosowalam. A tendencji pewnie nie mam zbyt wielkich skoro w pierwszej ciazy mi sie upieklo. Choc byc moze co za duzo to niezdrowo i brzucho ma juz dosc...??
            Prosze, odpowiedzcie mi na pytanie jak w pierwszej fazie wygladaja rozstepy?
            • deionarra Re: ROZSTĘPY 04.05.03, 18:57
              zosiu... własnie tak zaczynają sie rozstepy... ja całą ciąze "raczyłam" ciało
              MUSTELLĄ (koszt: 200 ml- 90 zł) ... stosowałam od 4 tygodnia ciązy... dośc
              wczesnie... tak polecił mi lekarz... rozstepu nie mam ani jednego...
              ...znajoma ktora jest teraz w 24 tygodniu ma takie same objawy jak ty...
              zaczeła używac MUSTELLI na istniejące juz rozstępy i po 2 tygodniach
              stosowania jej rozstepy widocznie sie zmniejszyły... takze polecam...
    • zosia888 Re: ROZSTĘPY 05.05.03, 13:45
      Dzieki za odpowiedz. Nie jest pocieszajace to co napisalas, ale przynajmniej wiem na czym stoje. Mustelli uzywalam po porodzie w postaci kremu na biust i tez bylam zadowolona, wiec moze jeszcze na te kilka tygodni sie przerzuce. Narazie sa to takie pajeczynki, wiec pocieszalam sie, ze to nie to, bo gdzies widzialam na zdjeciu rozstepy w postaci takich grubych, mocno czeronych kresek. Ale pewnie masz racje, ze tak wygladaja na poczatku. Oby sie nie powiekszyly. Ale to tez chyba zludne nadzieje, bo brzuch mam chyba duzy (z pewnoscia wiekszy niz przy pierwszej ciazy) i nadal rosnie! Zostal jeszcze ponad miesiac!
      Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka