Dodaj do ulubionych

Łożysko przodujace

04.04.07, 09:47
Jestem w 27 tygodniu i lekarz od usg stwierdził u mnie łożysko przodujące.
Kazał mi dużo odpoczywać i praktycznie nic nie robić. Mówił, że może się
podniesie, a jak nie to cesarka. Stwierdził, że jak na razie to wszystko jest
w porządku, ale potem to on nic nie może zagwarantować i mogę urodzić
wcześniej.Bardzo się załamałam tym wszystkim, ale na pocieszenie wiem, że mój
maluszek rozwija się prawidłowo. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Czy
przesunęło się Wam łożysko? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lomre Re: Łożysko przodujace 04.04.07, 09:54
      Koleżanka miąła takowe z bliźniętami. Faktycznie zwolnienie, póxniej leżenie, u
      niej sienie podniosło więc miala cesarkę. Ale bywają przypadki, że ładnie się
      podnosi i jest wszystko OK
    • anita.sz Re: Łożysko przodujace 04.04.07, 11:01
      Ja miałam w 13 tc. W 21 tc było bardzo nisko ułozone, ale nie zasłaniało
      ujścia. To czy zasłania ujście czy nie to tak naprawdę jest najważniejsza
      informacja. Obecnie zaczynam 34tc i łożysko nadal jest dużo nizej niz
      normalnie, ale poród będzie siłami natury. Maleńka już główką odwrócona do
      dołu. Nie martw się (łatwo mi teraz mówić smile ) tylko faktycznie uważaj na
      siebie i wiecej przebywaj w pozycji leżącej. Ja jestem na zwolnieniu od
      6miesiąca, ale głównie ze względu na niepokojące skurcze i częste omdlenia.
      Zapewnie lekarz powiedział Ci czego nie wolno robić (np. dzwiganie, seks). Na
      pocieszenie powiem Ci,że przy niskim łożysku nie ma się przy duzym już brzuszku
      kłopotów z oddychaniem smile
      • anutka25 Re: Łożysko przodujace 04.04.07, 11:13
        moje łożysko zasłania kawałek ujścia i lekarz powiedział,że na chwile obecna to
        mam przygotować się do cesarki.Owszem lekarz zabronił mi dźwigania i seksu i
        więcej leżeć niż chodzić.A na zwolnieniu jestem już od końca 3 miesiąca, bo
        pracowałam w szkodliwych warunkach - przy chemicznych odczynnikach i na pierwsze
        3 miesiące przenieśli mnie na inny dział, ale tez był szkodliwy więc wysłali
        mnie na zwolnienie.Pozdrawiam i mam nadzieje, że u mnie tez będzie dobrze
        • joasija Re: Łożysko przodujace 04.04.07, 11:33
          Ja miałam łożysko przodujące i się podniosło!! - czego i Tobie życzę!! Uważaj na
          siebie,nic nie dźwigaj, wypoczywaj i nastaw się pozytywnie!! A poza tym w
          ostateczności cesarka to nic strasznego- nie koniec świata..nawet większy
          komfort psychiczny, bo wiesz kiedy będziesz rodzić..wink Nie martw się, będzie dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka