nynusia79 27.04.07, 11:10 mam pytanie, jest piekna pogoda i chciałabym wystawić mój brzuszek na słoneczko, czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi, jestem w 30 t ciaży i biorę leki fenoterol i isoptin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotamakota1 Re: opalanie w ciąży 27.04.07, 11:59 Jeśli nie przesadzisz - NAPEWNO NIE! Ciąża to nie choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
seal5 Re: opalanie w ciąży 27.04.07, 12:01 No na ten temat usłyszysz zaraz 100 przeróżnych opiniii z przewagą tych negatywnych - że Broń Boże!! Ja powiem tak - obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży. Od początku się opalałam. Uważam bowiem że jeśli ma się zdroworozsądkowe podejście do sprawy to wszystko można. Przez pierwsze 3 miesiące raz w tygodniu chodziłam na 5 - 10 minut na solarium - zawsze jednak przykrywałam brzuch. Miesiąc temu spędziłam 2 tygodnie w Egipcie - w pięknym słońcu - opalalam się tak jak to robię zwykle - 2 godzinki dziennie mniej więcej - tylko znowu - zasłaniałam zawsze brzuch. Chodzi głównie o to żeby się nie przegrzać - a co za tym idzie nie przegrzać malucha. No i kwestia indywidualna - przebarwienia na skórze - mnie chwała Bogu omijają szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 bralam to samo 27.04.07, 15:49 byłam w pierwszych czterech miesiacach ciazy i sie opalalam. Maz sie wkurzał, mama tez W koncu na wizycieu gina go o to zapytał a on mu na to powiedział ze nasze babki w polu robiły w słoncu z bzruchami i byłoa. I juz sie mogłam opalac. Oczywiscie jak mi było za goraco, to schodziłam ze słonca. To było rok temu. Teraz mam 3 wspaniałe, zdrowe córeczki Musiesz wiedziec kiedy powiedziec dosc. ZSolarium nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś