Dodaj do ulubionych

Co zabrać???

26.05.03, 12:22
Termin ma dopiero za 2 miesiące, ale już teraz zaczynam kompletować wszystko.
Najbardziej mnie martwi co zabrać do szpitala dla dziecka i siebie. Prosze
pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • aniaasi Re: Co zabrać??? 26.05.03, 12:56
      Oprócz tego wszystkiego, co radzą i lekarze i poradniki i koleżanki i wszystkie
      karteczki rozdawane w szpitalach i przychodniach (zobacz, z pewnością
      znajdziesz), to z własnego skromnego doświadczenia radzę dodatkowo:
      - krem do nóg łagodzący, redukujący obrzęki (po porodzie nie wiadomo czemu
      wszystkie baby mają nogi jak kolumnka Zygmunta III Wazy)
      - więcej ręczników niż po jednym dla siebie i dzidziusia
      - dużo wody mineralnej niegazowanej (tzn. moze Ci ktoś donosić, nie musić
      targać całej zgrzewki do porodu) i to najlepiej w małych butelkach - wygodniej
      Ci będzie
      - notesik i długopis aby notować pytania do położnych i lekarzy zadawane w
      czasie obchodu (jak przyjdzie co do czego wszystkiego zapomnisz...)

wiecej grzechów nie pamiętam...
      Ania
      • diablica83 Re: Co zabrać??? 26.05.03, 13:18
        co zabrać dla dziecka oprócz kaftaników, śpiochów????
        • bczerwin1 Re: Co zabrać??? 26.05.03, 21:07
          Ja miałam dla małej jeszcze dużą ilość pieluch (czasami dają, ja dostałam ale
          koleżanka z łóżka obok nie), oprócz kaftaników i śpiochów ja miałam pajacyki
          (są wygodniejsze, częściej korzystałam), skarpetki i krem do pupy (też czasami
          dają ale lepiej mieć swój), ja od początku używam Sudocrem, warto też mieć
          nawilżone chusteczki i pieluszki tetrowe.
          To chyba na tyle.
          Pozdrawiam
          Beata
          • monmal Re: Co zabrać??? 26.05.03, 22:58
            Pamiętaj o dużej ilości majtek, krew nie zawsze grzecznie leci tylko na
            podpaski. Można sobie kupić jednorazowe albo poświęcić jakieś starsze i
            zniszczone. Ja zwyczajnie wyrzucałam w szpitalu gatki jak były b. zakrwawione.
    • fionna Re: Co zabrać??? 27.05.03, 13:23
      jakas wode w spray'u - w pokojach ze wzgledu na prawie stale przebywajacedzieci
      rzadko sie wietrzy niestety, usztywniony rozek
    • doska76 Re: Co zabrać??? 28.05.03, 00:46
      a ja radze dokładnie zapytać w szpitalu jakie są zwyczaje. ja pojechalam z
      wypchana torba i używalam z tego tylko recznik, kapcie i chusteczki do pupy
      (oczywiscie dla dzidziusia nie dla siebiesmile)
      ze wzgledow higienicznych szpital dawal wszystko "swoje", bidne były te za duże
      kaftaniki, ale to tylko 2 lub 3 dni.
      nawet majtek nie pozwalali nosic, bo sie zle goi sad(

pozdrawiam
      dośka z nataszką (28.11.02)
      • doris73 Re: Co zabrać??? 31.05.03, 21:45
        Pewnie sama sie przekonasz juz w szpitalu co jest potrzebne, na szczescie teraz
        w szpitalach sa sklepiki a i wszystko mozna kupic juz w ciagu paru minut w
        supermarketach. Ja np dla maluszka bralam tylko kosmetyki do pupy, a reszte
        dowiozl mi maz. W pierszych godzinach najwazniejsza jest twoja higiena czyli
        big podpaski (polecam pieluchy bella)i majtki, ktorych Ci nie bedzie szkoda
        wyrzucic jak juz pisano wczesniej. Konieczne sa tez dodatkowe koszule, nie
        zapomnij o zapinanych z przodu, zeby latwo Ci bylo karmic piersia. Ciuchow tez
        nie szykuj na wyjscie jakis nowych, bo pewnie wrocisz w ciazowych, bo brzuch
        niestety nie spada tak szybko, wyglada sie dalej jak w ciazysmile) Zycze milego
        pakowania.
    • domali Re: Co zabrać??? 02.06.03, 13:09
      W szpitalu, w którym rodziłam, można było mieć tylko jednorazowe majtki, ale
      było to bardzo wygodne. Oczywiście zapas podpasek-poduszek wink)) Dla dzidzi
      trzeba było miić wszystko: kocyk, pieluchy, krem... Chyba rzeczywiście
      najlepiej będzie, jak pojedziesz do wybranego szpitala i dowiesz się, co dają
      oni, a co musisz mieć swoje!
      powodzenia! Dominika
      • gook Re: Co zabrać??? 02.06.03, 14:48
        Nigdy nie słyszałam o jednorazowych majtkach. Gdzie je kupić? I ile?
        • diablica83 Re: Co zabrać??? 02.06.03, 17:43
          najlepiej w aptece . spżedają po 7szt ok.10zł. to wiem napewno ale ile nie mam
          pojęcia
        • domali Re: Co zabrać??? 03.06.03, 09:33
          Mi wytarczyła jedna paczka, czyli 7 sztuk, leżałam w szpitalu dwie doby.
          Dominika
          • gook Re: Co zabrać??? 03.06.03, 09:46
            Dzięki, też kupię jedna paczkę, zawsze w razie czego moja druga połowa może
            dokupićsmile
    • diablica83 Re: Co zabrać??? 03.06.03, 10:02
      zabierać kocyk?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka