Dodaj do ulubionych

Kości miednicy

18.05.07, 12:24
Cześć Dziewczyny,
jestem w 34 tc i od wczoraj prawie nie mogę się ruszać tak potwornie bolą
kości miednicy, spojenia łonowego i kość ogonowa... Co to jest?! Miała tak
któraś z Was? A moja gin będzi osiągalna dopiero po południu...

Pozdr
Asia
Obserwuj wątek
    • beczek2 Re: Kości miednicy 18.05.07, 12:33
      Tak niestety jestsad((( Ja też tak miałam, ale jak rozchodziłam to było o.k

> Chieko Ezakiya
      > mam już
      Maciejeski
    • emilia_l Re: Kości miednicy 18.05.07, 12:47
      Ja też miałam bule miednicy zwłaszcza w nocy lub gdy dłużej leżałam.
    • tijgertje Re: Kości miednicy 18.05.07, 14:11
      Rozlazi ci sie miednica. Wspolczuje bardzo, bo borykam sie z tym od 3,5 roku.
      Moze poza ginem zalicz jeszcze ortopede, bo jak miednica rozejdzie ci sie za
      bardzo to moze to byc wskazaniem do cesarki. Pomoc moga cwiczenia, masaze i
      specjalny pas na miednice. Masz poduszke do karmienia? Przydaje sie do spania,
      lezysz na boku a poducha miedzy nogi, wtedy kosci sa ulozone symetrycznie do
      kregoslupa i mniej boli. Bardzo odradzam lezenie na plecach, mozesz sie nie
      podniesc.
      • polazgateska więzadła 21.05.07, 20:55
        tijgertje, to ze tobie sie miednica rozłazi 3,5 roku, to nie znaczy, ze innym
        też. Ja, jak wiele ciężarnych, też mam bóle więzadeł, które rozciągają się przed
        porodem i jest to zupełnie normalne. Ruch jak najbardziej wskazany, zauwaźyłam
        że bardziej boli właśnie jak się siedzi przez dłuższy czas i wstanie.
        • tijgertje Re: więzadła 22.05.07, 00:21
          polazgateska napisała:

> tijgertje, to ze tobie sie miednica rozłazi 3,5 roku, to nie znaczy, ze innym
          > też. Ja, jak wiele ciężarnych, też mam bóle więzadeł, które rozciągają się
          prze
          > d
          > porodem i jest to zupełnie normalne. Ruch jak najbardziej wskazany, zauwaźyłam
          > że bardziej boli właśnie jak się siedzi przez dłuższy czas i wstanie.

No niezupelnie. Rozlazlo mi sie w ciazy, ale jakos sie trzymalam, za to przy
          porodzie ginekolog zlekcewazyl to (skoro sie nie skarzylam wczesniej...) i po
          przebojowym porodzie tak juz zostalo i mniej czy wiecej bedzie mi sie to
          ciagnelo do konca zycia. Nie twierdze, ze kazdy bedzie miec z tym problemy, ja
          jestem wyjatkiem, ale w ciazy tego nie wiedzialam. Ostroznosc na pewno nie
          zaszkodzi. Kazdemu sie wiazadla rozciagaja przed porodem, ale niektorym za
          bardzo.
    • arnika15 Re: Kości miednicy 18.05.07, 16:31
      Kości Ci się rozchodzą tj. miednica przygotowuje się do porodu. Też tak miałam.
      Chyba niewiele można zaradzić. Po porodzie minęło. Jak śpisz to między kolana
      wkładaj poduszkę, żeby kolana były na szerokości bioder.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka