aniolek173 24.05.07, 11:10 Jestem w 30tc i pech chcial, ze mam infekcje zeba. Plukalam jame ustna szalwia ale nie schodzi, dentysta przepisal mi amoxicillin ale wiadomo obawiam sie go brac.Prosze odpiszcie, moze ktoras z was miala podobny problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamroziuk Re: amoxicillin 24.05.07, 11:13 Można - oczywiście jak konieczne. Lepij zdusić infekcję, niż miałaby się rozwinąć w coś gorszego. Amoksycylinę przypisuje się nawet w pierwszym trymestrze. Dentysta wiedział o ciąży (zresztą chyba widocznej))? Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek173 Re: amoxicillin 24.05.07, 17:40 Dzieki))Tak dentzsta wiedzial, tylko ze ja jestem w Anglii i wolalam sie upewnic.Juz raz mi jeden lekarz przepisal kodeine, ktorej nie wolno brac w ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: amoxicillin 24.05.07, 11:15 amoksycyklina jest bezpieczna, bierz i się nie obawiaj. zaparzaj po 2 torebki szałwii na niecałą szklankę wody i płucz goracym wywarem po kilka razy dziennie. na pewno przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: amoxicillin 24.05.07, 11:29 bolące miejsce mozna smarować dentoseptem, moczyłam w nim patyczek kosmetyczny i kilka razy rziennie przemywałam i obyło sie bez antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: amoxicillin 24.05.07, 12:20 bezpieczny antybiotyk,nieleczona infekcja duzzzzo gorsza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś