Dodaj do ulubionych

odejscie czopa a seks?

27.05.07, 18:59
Czy po odejsciu czopa sluzowego mozna uprawiac seks?Moze to smieszne pytanie
ale czop zamyka ujscie szyjki macicy by tam nie dostaly sie bakterie...wiec
nie wiem czy seks 2 dni po terminie jest ok...bo podobno przyspiesza porod i
sie nad tym zastanawiamwinkpozdrawiam ...iwanni
Obserwuj wątek
    • majunia01 Re: odejscie czopa a seks? 27.05.07, 21:53
      ja odradzam , to już nie żarty, sama wiesz czym to grozi. Już blisko poród i
      lepiej się na tym skoncentruj i przygotuj wszystko co potrzebne bo to może być
      lada moment. pozdrawiam.
    • iwanni Re: odejscie czopa a seks? 28.05.07, 11:08
      Dziekuje za odpowiedz..tez tak myslalam...jestem 3 dni po terminie..czop
      odszedl ponad tydzien temu...wiec musze czekac...pozdrawiam ...iwanni
    • malgosiek2 Re: odejscie czopa a seks? 28.05.07, 11:55
      A czemu nie można uprawiać seksu po odejściu czopa?
      To,że on zamyka ujście nie znaczy ,ze zaraz dojdzie do infekcji.
      Przecież jest szyjka tzn.jej długość, otaczają dziecko błony płodowe i wody no
      i jeśli nie ma rozwarcia lub jest minimalne to do zakażenia nie dojdzie.
      Poza tym męskie nasienie ma prostaglandyny,które zmiękczają szyjkę i tym samym
      przyspieszają jej dojrzewanie.
      Pzdr.gosia
      • iwanni Re: odejscie czopa a seks? 29.05.07, 14:49
        Mam tez rozwarcie na 2 cm i szyjka macicy jest skrucona o 1,5 cm..wiec sama nie
        wiem co z tym seksemsmile...lekarz twierdzi ze mozna...pozdrawiam..iwanni
        • malgosiek2 Re: odejscie czopa a seks?-skoro lekarz mówiże tak 29.05.07, 14:50
          to chyba wiec o mówi i zna sie na tym?
          No niesmile?
          Pzdr.Gosia
          • iwanni Re: do malgosiek2 29.05.07, 16:34
            no chyba taksmile...jestem juz 4 dni po terminie i dlatego sie tak dopytuje...bo
            slyszalam ze seks przyspiesza porod...dziekuje malgosiek2...pozdrawiam...iwanni
            • oli77 Re: do malgosiek2 30.05.07, 20:44
              A ja kilka dni bez internetu i co wieczór ciekawa byłam czy Ty już urodziłaś...
              Jeśli lekarz pozwala to uprawiaj sex, pomaga i psychicznie i na szyjkę i "pochwa
              bardziej elastyczna".
              Pozdrawiam
              Olimpia
              • oli77 Re: do iwanni :-) 30.05.07, 20:45
                Sorki tematu wyżej nie zmieniałam.
            • iwanni Re: do oli77 31.05.07, 10:30
              Ja tez Ciebie dlugo juz nie widzialam i pomyslalam ze pewnie teraz masz duzo
              zajec z malutka i dlatego nie ma Ciebie na forumsmile...no ja jeszcze nie
              urodzilam...dlatego pytam sie co moze pomoc mi w przyspieszeniu porodu...a mam
              tez ciagle jakies pytania..a bo rozwarcie na 2 cm..a ze czop odszedl..moze za
              bardzo panikuje...sama nie wiem...ale dzisiaj jest 6 dzien po terminie i
              nic....pozdrawiam...iwanii
              p.s
              oli masz moze gg?
              • oli77 Re: do iwanni 31.05.07, 10:44

• oli77 Re: do iwanni 31.05.07, 10:53
                  przepraszam ale z malutka na reku ciezko mi pisac.
                  uprawiaj sex, masuj strumieniem ciepłej wody-z prysznica okreznymi ruchami
                  piersi i brzuch-jak najdłuzej, to bardzo przyspieszyło mi poród juz na
                  porodówce. mam gg, ale praktycznie nie korzystam, zwłaszcza teraz, bo mam sporo
                  zaległosci w domu i ogrodzie i przy kompie jestem "z doskoku" ale jak cos to
                  pisz: 1914664, czasem sprawdze, choc jak juz pisałam czasu na wszystko zaczyna
                  mi brakowac sad
                  • iwanni Re: do oli 31.05.07, 13:17
                    Dziekuje za odpowiedz..zapisze sobie twoj nr.i jak urodze to tu i na gg dam
                    TObie znac...rozumiem ze nie masz czasu na pogaduszki...ale moze jak malutka
                    bedzie wieksza to pogdamy sobie chwilkesmile...pozdrawiam Ciebie
                    serdecznie...iwanni
                    • myszaaaaa1 Re: do oli 31.05.07, 15:01
                      najwyżej szybciej urodzisz-powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka