Dodaj do ulubionych

Wody płodowe?

29.05.07, 14:35
Mam takie pytanie: czy lekarz poprzez badanie może stwierdzić, że odeszły
wody płodowe??Pytam bo ostatnio miałam taką sytuację, że kiedy siusiałam i
myślałam, że to już koniec nagle polało się za mnie i nie mogłam tego
powstrzymać.Nie trwło to długo i nie było tego wiele, tak na oko dla
porównania może tyle co pół szklanki. Nie zgłosiłam tego gin i zastanawim
sie czy nie pójść do niego ale chciałabym wiedzieć czy on może stwierdzić, że
to się stało??
Obserwuj wątek
    • berta75 Re: Wody płodowe? 29.05.07, 16:20
      Moim zdaniem powinnaś przynajmniej zadzwonić do ginekologa. A w którym jesteś
      tygodniu, bo jeżeli to końcówka to prawdopodobnie może to już się zaczęło,
      odejście wód płodowych nie oznacza pół wiadra, czasami jest to właśnie pół
      szklanki.
      • edzia.79 Re: Wody płodowe? 29.05.07, 18:04
        Bylam swiadkiem bedac na ktg jak na izbe pryjechala dziewczyna ktorej wody odeszly rano ale czekala na meza i przyjechala dopiero kolo 18-19.
        Zrobil sie straszny szum,polozna sie wkurzyla i pedem zabrali ja na porodowke.
        Pozniej mnie ostrzegali ze w razie jakichkolwiek watpliwosci czy to wody nalezy bezwlocznie udac sie do szpitala.
    • mamairobcio Re: Wody płodowe? 29.05.07, 18:35
      W aptekach są specjalne testy, które pozwalają sprawdzić czy to co leci to wody,
      można też zawieźć podpaskę na izbę przyjęć i położna sprawdzi. Dziecko nie może
      długo leżeć "na sucho".
      • bozenas4 Re: Wody płodowe? 29.05.07, 21:25
        Najlepiej jaknajszybciej udać się do lekarza albo pojechać do szpitala. lekarz
        może stwierdzic czy wody odeszły. Bada to specjalnymi paskami,a nawet przez
        zwykłe badanie może to stwierdzić. Wód może być bardzo mało. Mi wydawało się,
        że poprostu mam wilgotną wkładkę. Ale też odrazu pojechałam na izbę przyjęć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka