Dodaj do ulubionych

jaki tydzień?

06.06.03, 15:09
Jeżeli ostatni okres rozpoczął się 4.05(prawie 5 tygodni temu), a w ciążę
zaszłąm prawdopodobnie 2,5 tygodnia temu, to w którym tygodniu ciąży jestem?
Jak to jest liczone? W 5 tygodniu,czy w trzecim? Pytałam kiedy iść do
lekarza, ale niebardzo wiem, jak mam rozumieć odpowiedzi, bo na dobrą sprawę
nie wiem jak są liczone tygodnie ciąży.Proszę o odpowiedź na to banalne
pytanie.
Obserwuj wątek
    • reszka2 Re: jaki tydzień? 06.06.03, 15:15
      Ciążę liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, bo jest to zazwyczaj
      oczywiste i trudne do przeoczenia, w przeciwieństwie do daty owulacji. tak więc
      jeśli ostatnia miesiączka zaczęła się 5 tygodni temu, to jesteś w 5 tygodniu
      ciąży.
      • bratka30 Re: jaki tydzień? 06.06.03, 15:21
        dziękuję Ci bardzo.
        • umasumak Re: jaki tydzień? 06.06.03, 20:14
          Własnie tak się liczy, a do lekarza najlepiej iść jak okres opóźnia się okło2
          tygodnie ( czyli w 6 tygodniu ciązy w Twoim wypadku smile
          • wieczna-gosia Re: jaki tydzień? 06.06.03, 21:04
            I wlasnie z tego powodu termin porodu jest traktowany jak plus/ minus 2
            tygodnie.
            • lissie Re: jaki tydzień? 07.06.03, 00:10
              HA! To dobre pytanie i wcale nie banalne. A skad masz wiedziec, skoro to twoja
              pierwsza ciaza? Ja nie znalazlam odpowiedzi na to pytanko w zadnej madrej
              ksiazce, a szukalam dlugo smile
              Poszlam do lekarza gdy okres nie pojawil sie w tydzien po terminie, a bylam
              pewna, ze wiek ciazy liczy sie od daty poczecia. No i troche sie zdziwilam, bo
              lekarz potwierdzil ciaze i wpisal w rubryczce "5 tydzien" - a ja bylam
              przekonana, ze jestem w trzecim smile Wpis lekarza przeczytalam dopiero w domu i
              przez nastepny miesiac, do kolejnej wizyty, zastanawialam sie, czy nosze w
              brzuchu jakiegos blyskawicznie rozwijajacego sie mutanta, czy tez bylo to
              niepokalane poczecie smile
              A Malenstwo nic sobie z tego nie robilo, tylko roslo pieknie i zupelnie planowo.

Uwazaj na siebie i na Maluszka!
              Ela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka