paraply1 22.06.07, 09:14 Jestem w 6tc. nie mam jadlowstretu (jem normalnie tyle ile przed ciaza), nie mam biegunki ani wymiotow ani tym podobnych przypadlosci. A mimo to waga mi spada Czy mialyscie takie objawy tez? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anecik3 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 09:18 ja jestem w 11 tc i przytylam do tej pory kilogram,,,ale mam kolezanke ktora wlysnie w poczatkowych tygodniach ciazy schudla az 4 kilogramy,a jest to ciaza blizniacza.. Odpowiedz Link Zgłoś
paraply1 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 09:20 martwi mnie to ze jem normalnie a waga spada hmm. Co do ciazy blizniaczej - fajnie by bylo W poniedzialek ide do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 09:23 napisz w poniedzialek co Ci powiedzial na to lekarz,napewno wszystko jest wporzadku,zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 09:26 a blizniaki...hmmm ja juz jestem szczesliwa i dumna mamusia blizniaczek ,teraz jest ciaza pojedyncza i przydalby sie teraz synus.. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 09:33 Ja mam bliźniaki. Schudłam 3 kg i dopiero teraz zaczynam odrabiać. Na razie przytyłam kilogram. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiatko24 Re: spada mi waga :-( 23.06.07, 13:41 Ja jestem w 13 tc i do 10 tyg schudlam 6 kg a od tamtej pory waga stoi w miejscu.Ale lekarz nie byl tym zaskoczony. To normalne Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 12:45 Mi waga spadala przez pierwsze tygodnie. Tyc zaczelam dopiero po 20 tygodniu ciąży. I wszystko bylo u mnie w porzadku z ciążą. Teraz Tymon ma juz 8 miechów. A zaglądam tu na CiP czasami z sentymentu Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 13:01 ja schudłam na początku 4 kilo ) nie miałam wymiotów teraz jest to 23 tydzien i waga wróciła do poprzedniej Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 13:05 Nic się nie martw, takie są początki ciąży. Organizm nie jest przyzwyczajony do takich zmian, więć możesz spaść dosyć sporo na wadze, ale później wszystko nadrobisz jeszcze będziesz narzekać, że z wizyty na wizytę tyjesz po parę kilo Odpowiedz Link Zgłoś
paraply1 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 13:21 Bardzo Wam dziekuje. Jestem uspokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
narnia_80 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 13:38 Ja w pierwszych 8 tygodniach ciąży schudłam ok. 2-3 kg(nie było wymiotów intensywnych; może raz w tygodniu zdarzyło się). Teraz, w ciągu 1,5 miesiąca nadrobiłam 2 kg, także jeszcze przed Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
rowinki Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 13:53 Nie martw się! Ja w I trymestrze,schudłam 2 kg,pod koniec 4 miesiąca przybrałam na wadze 1,8 kg i wszytsko było OK,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 14:16 Ja też chudłam do połowy 4 miesiąca ciąż. Teraz waga stoi mi w miejscu (a to już początek 6-go miesiąca). Odpowiedz Link Zgłoś
zarowka75 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 15:18 Nie masz sie czego martwic Ja jestem w 11 tygodniu i do tej pory schudłam 2 kilogramy, czuję sięświetnie, a lekarz powiedział mi, że na początku ciąży spadek wagi jest normalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 20:42 nie ma się czym martwić. ja do 18tc chudłam i straciłam ponad 5kg, na "chwilę" waga stanęła, a w 20tc znów schudłam kilogram. za to od 21tc do teraz (29tc) przybrałam z 6kg i wcale sie nie objadam Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: spada mi waga :-( 22.06.07, 23:29 kochana spokojnie. Jestes dopiero na poczatku drogi, wiele kobiet chudnie w pierwszym trymestrze.Wazne by utrata wagi nie byla zbyt drastyczna. Prawdopodobnie to organizm sie przestawia gdyż utrata energii jest o wiele wieksza niz dotychczas(w pierwszych tygodniach), a dostarczasz jej tyle samo wiec waga spada. Ja wazylam na poczatku 96kg a do konca 14tc tracilam na wadze mimo ze jadlam jak mi sie wydawalo tyle samo- w sumie 8kg. Potem waga stanela a teraz w 21tc mam juz ponad 2 kg spowrotem i jak smiala sie lekarka zaraz zaczne tesknic za tamtą utratą wagi Nie martw sie ze dziecko bedzie nidozywione czy cos, ono wlasnie czerpie energie z Twoich zapasów i w pierwszym trymestrze puki jest jeszce malutkie nie potrzebuje dodatkowej enargii, w drugim trymestrze wszystko sie zmienia, czesciej czujesz sie glodna bo plód potrzebuje juz wiecej energii i ty takze by juz nie tracic na wadze a by utrzymac zarówno dziecko jak i system go podtrzymujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
jszpilewicz Re: spada mi waga :-( 23.06.07, 18:02 Nic się nie przejmuj, ja jestem w 21 tc i przytyłam dopiero około 2,5-3 kg, co prawda na początku ciąży schudłam 4kg, ale ja wymiotowałam i miałam poważny wstręt do jedzenia...teraz wszystko wraca do normy! Lekarz mi powiedział, że dziecko sobie krzywdy nie zrobi!Więc na razie jeszcze się nie zamartwiaj! Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: spada mi waga :-( 24.06.07, 13:47 mi na początku ciąży waga spadła o 9 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś