77r1 Re: sok jabłkowy? 27.07.07, 20:10 Coś nie weszło Jak ma działać sok jabłkowy, gruszkowy, winogronowy oraz jabłka na kobietę przed porodem? W różnych poradnikach polecają je do szpitala. Niedługo rodzę i zastanawia mnie, dlaczego akurat te soki. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: sok jabłkowy? 27.07.07, 20:11 dużo cukru -> wiecej energi, w szkole rodzenie szczególnie mówili o winogronowym Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: sok jabłkowy? 27.07.07, 22:00 Może chodzi o to, że te owoce są bezpieczne przy karmieniu piersią, nie wywołują alergii u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: dokładnie tak, n/t 28.07.07, 07:29 z alergią nie do końca to prawda, mój syn nie tolerował winogron ani jabłek, a karmiłam piersią oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
moniska10 Re: dokładnie tak, n/t 29.07.07, 09:35 mi mówiono o soku jabłkowym jako dodatek do wody-sok jabłkowy plus woda w stosunku jeden na jeden( sam sok jabłkowy może podobno wywoływać kolki- chyba że mąż ugotuje kompocik z jabłuszek) Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: sok jabłkowy? 29.07.07, 20:13 o jabłkowym mój gin mawiał że najlepszy przy laktacji Piłam podczas i po obu porodach Może to trochę 'zaczarowało' mnie, ale z laktacją problemów jakichś szczególnych nie odnotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: sok jabłkowy? 29.07.07, 10:20 Chodzi o soki z naturalnie wysokim poziomem cukry dla energii podczas porodu. Nie ma to nic wspólnego z żadną alergia czy karmieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: sok jabłkowy? 30.07.07, 10:24 W moim szpitalu polecali sok jabłkowy i ddatkowo banany - przed porodem i po porodzie - dodatkowo jako remedium na zaparcia. Pomagał wypróżnić się po porodzie, bez obaw o popękanie szwów... Odpowiedz Link Zgłoś