ramaja22 31.07.07, 14:39 Hej wiem że istnieje coś takiego ajk wyszukiwarka ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie a chodzi mi dokładnie o oczyszczanie twarzy czy można w czasie ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 A zapytam sie tak... 31.07.07, 14:52 Czy myjesz sie codziennie? Uzywasz zeli i szamponow? Malujesz sie? Sama sobie odpowiedz... I zastanow sie czy to szkodzi dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: A zapytam sie tak... 31.07.07, 14:57 Ja chodziłam tylko nie miałam robionych tych "prądów" Odpowiedz Link Zgłoś
ramaja22 Re: A zapytam sie tak... 31.07.07, 21:56 Matko nie chodziło mi o sarkazm...ale dzięlki za "dobre chęci" Odpowiedz Link Zgłoś
czrabl Re: Kosmetyczka! Oczyszczanie twarzy! 31.07.07, 19:18 Tak ale sa pewne zabiegi, których lepiej nie stosowwac w ciazy jesli mówimy o oczyszczaniu, peelingu itp. Jesli maja ta byc jakies zabiegi, najlepiejzapytac dermatologa, bo jest wiele środków ktoe sa zakazane. Szczególnie jesli masz cere problemowa. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Kosmetyczka! Oczyszczanie twarzy! 31.07.07, 19:38 hmm...serio peelingu niemozna robic ? Ja robilam i wszystko oki ze mna i z dzieckiem tez... Moze mi z twarzy niespromieniowalo na brzuch...uff DD Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Kosmetyczka! Oczyszczanie twarzy! 31.07.07, 19:48 sa rzeczy, ktorych nie powinno sie robic u kosmetyczki bedac w ciazy i podczas karmienia. sama bylam w salonie kosmetycznym gdy karmilam corcie. mialam robiony peeling calego ciala i oczyszczanie twarzy. kosmetyczka nie uzyla standartowych kosmetykow tylko takich bardziej lagodnych (nie pamietam jakich) i nie robila wszystkich zabiegow. mowila, ze rzeczy te przdostaja sie na ogol gleboko do skory... Odpowiedz Link Zgłoś
flinstonek Re: Kosmetyczka! Oczyszczanie twarzy! 31.07.07, 20:01 można, tak, ale bez laseru i ręcznie raczej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina niektórym mózg wydusili - bo peeling JEST zakazany 31.07.07, 20:46 ale ten głęboki. Np azjatycki czy z użyciem kwasów owocowych AHA. Więc jak nie wiecie o co chodzi to może tak trochę ciszej...? Polecam artykuł: www.wizaz.pl/images/ciaza/ Jak się Wam nie chce czytać całego to cytuję: "Zabiegi w których wykorzystywany jest prąd galwaniczny . jonoforeza, sonoforeza, galwanizacja, termoforeza, elektroforeza, dezinkrustacja definitywnie odpadają, gdyż prąd stały przenikający przez ustrój może mieć negatywny wpływ na dzieciaczka. Depilacja gorącym woskiem, rozgrzewające okłady, zabiegi głęboko-średnio złuszczające, exfoliacje, zabiegi z użyciem lasera, naświetlania lampami emitującymi promieniowanie UV (np. lampa kwarcowa , solarium) silne masaże, intensywne zabiegi antycellulitowe i wyszczuplające, makijaż permanentny te zabiegi są również zdecydowanie niewskazane." Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: oszalałaś ??!! 01.08.07, 09:11 Jestem kosmetyczką. W ciązy mozna przeprowadzic oczyszczanie jesli skóa tego wymaga ale zaleca sie stosowanie delikatnych kosmetyków by nie podraznic dodatkowo skóry która jest bardzo wrazliwa w tym okresie. Musisz poinformowac kosmetyczkę o swoim stanie gdyz nie wolno jej uzyc ani silnych kosmetyków, ani tych zluszczajacych(z aha np), ani ultradzwieków(peeling kawitacyjny) ani pradu (darsonval, jonoforeza). Odpowiedz Link Zgłoś
ramaja22 polpotworek dzięki 01.08.07, 12:44 Dzięki za info własnie o taką odpoweidź mi chodziło!!! Odpowiedz Link Zgłoś