aniaw-1 25.09.07, 13:57 w ktorym tygodniu bylo u was wyczuwalne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.sarabella Re: Tetno plodu 25.09.07, 14:28 domyślam sie ze chodzi ci o widoczną akcję serca dziecka. U nas w 5 tygodniu był pęcherzyk z zarodkiem, ale nie wiadomo było czy żyje. Na nastepnym usg (9 tydz.) serducho juz biło. nie bardzo wiem co masz na myśli mówiąc "wyczuwalne" tętno płodu. Nigdy go sama nie wyczujesz, mozna tylko zbadać u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Tetno plodu 25.09.07, 18:02 Moje pierwsze USG wykazało, że jestem w 8 tc i już była widoczna akcja serca płodu Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek3054 Re: Tetno plodu 25.09.07, 22:19 Jeżeli chodzi o tętno dzidzi,to lekarz mi już sprawdzał w 13 tyg.było to badanie dopochwowe.Teraz ide 4 paźdż.będe wtedy na początku 17 tyg. i mam nadzieje,że już usłysze bicie serduszka [url=www.suwaczek.pl/][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
mama.toli Re: Tetno plodu 26.09.07, 09:23 Na usg powinno być widoczne ok 6-7tc. Jeśli aparat słaby, to lepiej próbować później... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw-1 Re: Tetno plodu 26.09.07, 10:10 tzn nie chodzi mi o usg, bo narzie mi doktor robi nieweiem jak ten aparat sie nazywa, ale koncowka jest podobna do usg, tzn ten patyk) i polaczone z malym aparatem, tak jakby cisnieniomierz, mialam robione w 15 tyg i 13 tyg i nic nie było slychac Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: Tetno plodu 26.09.07, 13:51 takim aparatem udało się usłyszeć tętno mojego dziecka w 17 tyg, choć gin był mocno zdziwiony - mówił, że na ogół od około 20 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś