mawgocha 19.12.07, 16:18 Jestem w 6 tyg. ciąży (ale to dla mnie dziwnie brzmi). Dziś miałam USG i ginekolog zauważył torbiel na jajniku. Przepisał mi duphaston. Powiedzcie, czy mam sie martwić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madtea Re: Torbiel na jajniku 19.12.07, 16:41 raczej nie też miałam usg w 6 tc i też objawiła się torbiel; duphaston brałam trzy pierwsze miesiące, a torbiel znikła koło 12 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: Torbiel na jajniku 19.12.07, 17:33 Ja tez mam torbiel. Z tym, ze zostala stwierdzona jezcze przed ciaza. To prawdopodobnie torbiel endometrialna. Jutro ide na USG. Zaczynam 12 tc. Zobaczymy, czy sie zmniejszyla... Odpowiedz Link Zgłoś
beatanowak2 Re: Torbiel na jajniku 19.12.07, 18:01 przy stwierdzeniu ciązy mój ginekolog też zauważył że mam na jajniku torbiel, teraz jestem w 14tc i sama zanikła, nie przejmuj sie w ciąży najczęściej torbiele same zanikają. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Torbiel na jajniku 19.12.07, 22:47 ciąża leczy takie sprawy. Nie ma lepszego lekarstwa na torbiele i inne cysty Na pewno sam się wchłonie około 12 tygodnia. też miałam i bardzo się martwiłam, ale jak widać - niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
0grzybka1 Re: Torbiel na jajniku 20.12.07, 11:32 Ja też miałam torbiel stwierdzoną przed ciążą na jajniku. Ciąża przebiegła książkowo. Torbiel nie zniknęła. Usunęli mi ją podczas cesarki. Wynik histo dobry i teraz po dwóch latach jestem szczęśliwie w 17 tyg. drugiej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
marzka_0 Re: Torbiel na jajniku 21.12.07, 09:32 Jeszcze nie wiedziałam, ze jestem w ciąży. Miałam torbiele i lekarz powiedział, że mogę być w ciąży, bo torbiele są normalne na początku ciąży. I faktycznie po kilku tyg zupełnie znikła. Odpowiedz Link Zgłoś