iza813 22.12.07, 21:14 Mam pytanie moja przyjaciolka jest w 4 tc miala zrobione usg lekarz powiedzial ze jest pecherzyk ale jeszcze nie widac zarodka.I moje pytanie brzmi kiedy dzieki usg mozna wykryc serce.Dodam ze kolezanka bierze luteine Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tebacha Re: Echo serca 24.12.07, 11:16 Ale echo serca robi się od 20tc. Wykrycie serca to jeszcze nie echo Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Echo serca 24.12.07, 11:26 4tc (czyli ok. 4 tygodnie po ostatniej miesiączce, a 2 tyg. od zapłodnienia) to za wcześnie, zeby wykryc bicie serca. Najlepiej poczekać do 7-8t. Wcześniej serce może bić, a badanie może go jeszcze nie wykryć. PS. "Echo serca" to specjalistyczne badanie serca płodu, ktore robi się w II trymestrze (18-24 t).: "W razie potrzeby lekarz może zalecić USG, które przeprowadza kardiolog specjalizujący się w tego rodzaju badaniach. Echo serca płodu warto również zrobić wtedy, gdy w najbliższej rodzinie występowały wady serca i gdy wyniki standardowego USG nasuwają podejrzenie, że coś jest nie w porządku." Odpowiedz Link Zgłoś
aga1981mdudi Re: Echo serca 28.12.07, 10:46 U mnie lekarz zobaczył serduszko w 6 tc.To pewnie zależy tez od dokładności sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś