Dodaj do ulubionych

ból w okolicy pępka

27.12.07, 12:01
Od kilku dni czuję ból w okolicy pępka - 4 cm w lewo. Jest to takie uczucie mocno naciąganej skóry, tyle że jakby od środka. Skóra z zewnątrz wcale nie jest napięta. Na pewno nie jest to nic żołądkowo-trawiennego (czyt. poświątecznego). Czy możliwe, że robią mi się rozstępy od środka? Szukałam informacji, ale nie znalazłam nic o tego typu dolegliwościach. Do lekarza idę planowo za tydzień, ale może nie czekać skoro boli cały czas od kilku dni?
Obserwuj wątek
    • magda474 Re: ból w okolicy pępka 27.12.07, 14:07
      też tak miałam przy pierwszej ciąży, jakby mnie coś ciągnęło, teraz
      też tak miałam kilka razy
      • agapee Re: ból w okolicy pępka 27.12.07, 15:56
        no właśnie, tak mnie ciągnie. Pytałaś się o to lekarza?
        • insomnia0 Re: ból w okolicy pępka 27.12.07, 16:10
          Ja się pytałam.. mam to samowink Moja lekarka powiedziała ze to normalne aby sie
          nie przejmowac rozrasta sie macica to moze powodowac taki bol..poza tym mowila
          mi tez o wiezadłach w okolicy pepka ktore tez sie rozciagają i to tez sprawia
          takie wrazenie jakby ktos ciagnął wink)
    • pinki777 Re: ból w okolicy pępka 28.12.07, 13:33
      tez tak mialam, wiazadla to jedna sprawa, a rozciagajaca sie skora, to druga. od
      wewnatrz wszystko musi sie samo poszerzyc, trwa to zazwyczaj kilka dni, ale od
      zewnatrz mozesz "pomoc sobie" kremami na rozstepy, to jedyne wyjscie jak mi
      powiedziala polozna.nie martw sie, to przejdzie i nie niesie zadnego zagrozenia
      dla Ciebie ani dla dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka