skrabi01 15.01.08, 18:57 Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z taką sytuacją, ze beta spadła, po czym wystąpiło normalne krwawienie jak miesiączka a pomimo tego była ciąża? Np drugi zarodek? czy jest wogóle taka możliwość??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kachna9535 Re: Spada mi beta hcg 15.01.08, 19:28 Istnieje taka możliwość, wtedy mówi się o ciąży biochemiczne, z reguły nawet sie nie wie że się bylo w ciąży, przeważnie bierze się to za opóźniony okres. Jeżeli beta spadła to o tyle dobrze rokuje, że nie występuje ciąża pozamaciczn, bo i takie ryzyko istnieje. Życzę powodzenia, ja po miesiącu przerwy od takiego przypadku, zaszłam w ciążę - jest wszystko OK. Głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Spada mi beta hcg 16.01.08, 03:02 jest taka możliwość. wiele ciąż bliźniaczych kończy tak swój żywot na korzyść ciąży pojedynczej. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Spada mi beta hcg 16.01.08, 12:44 Ale raczej nie ma wtedy krwawienia, bo drugie łożysko zabezpiecza przed powrotem miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Spada mi beta hcg 16.01.08, 23:34 Ale kto tu mówi o miesiączce? Krwawienie może nastąpić na skutek odklejenia się jednego z łożysk i nie ma związku z łożyskiem drugiego zarodka. Jak najbardziej w takiej sytuacji krwawienie może wystąpić i najczęściej występuje -a inna sprawa, że takie sytuacje zdarzają się rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: Spada mi beta hcg 16.01.08, 07:45 W takiej sytuacji warto iść do lekarza na usg, szczególnie jeśli to już np 6 tc - zobaczy czy jest pęcherzyk, powie Ci co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
hepatmac Re: Spada mi beta hcg 16.01.08, 12:40 Witaj,ja mialam zupelnie dziwna sytuacje,beta hcg powinno wzrastac zdajsie o 100% w ciagu 48 h,mnie ono wzrastalo bardzo nieznacznie,mialam silne krwawienia,bole,lekarze byli gotowi usunac plod. Mialam wiele szczescia-jeden z lekarzy-praktykant,widzac jak oboje z mezem pragniemy dziecka przekonal Ordynatora do odczekania jeszcze kilku dni-okazalo sie ze mam zywy plod. Beta hcg nie wzrastalo ze wzgledu na moje problemy z tarczyca o ktorych nie wiedzialam. Dzis Franek ma 3 lata i jest zdrowym,madrym,pieknym chlopcem! Trzymam za Ciebie kciuki,sluchaj intuicji-czasem powie Ci wiecej niz niejeden lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
skrabi01 Re: Spada mi beta hcg 16.01.08, 19:58 Tak intuicja podpowiada mi że moze jest jeszcze cień szansy, ale może to nadzieja No nic poczekam jeszcze tydzień ( to bedzie 6tydz.) i wtedy faktycznie już usg powinno coś pokazać. Dziękuję WAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś